3.06 Narices Del Teide RW1 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Ons vertrekpunt is Mirador de Chio/Narices del Teide bij kilometerpaal 3 aan de TF-38. Bij tijdig vertrek is er voldoende parkeerplaats! Een heel afwisselende route door verschillende typen landschappen. Zonder enige twijfel een aanrader! Aan het begin staat een informatiebord waarop de route no. 9 naar de Pico Viejo en de Teide wordt aangeduid.
Ondanks het feit dat er weinig hoogteverschil is, loopt het 1e gedeelte van het pad niet aangenaam vanwege de ‘grove’ ondergrond. De route gaat ook vrij dicht langs de TF-38. Zoals (bijna) altijd in Tenerife is het landschap weer prachtig. En dat vergoedt (bijna) altijd alles.
Bij waypoint 9 sendero gaan wij rechtsaf richting Pico Viejo. Bij het 1e informatiepaneel gaan we linksaf en gaan de Sendero 38 op. Prachtig landschap! Bij waypoint 3.06 grotten bevinden zich (rechts) diepe grotten. Op de website hebben we een foto geplaatst. Maar zelf (gaan) zien is meer dan een afbeelding!

Caldera’s zijn ontstaan door instorting, doordat de onder de vulkaan liggende magmahaard tijdens een uitbarsting is leeggestroomd of weggeblazen. Sommige, meest kleinere caldera’s zijn uiteinden van diatrema’s (doorslagpijpen), door enorme vulkanische uitbarstingen ontstaan, waarbij de top van de vulkaan is verdwenen.

Sendero 38 gaat over in no. 32 en tenslotte bereiken we weer route no. 9. Een heel fraaie wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Mirador de Chio, uitzichtpunt, waypoint MiradorChio aan TF 38
Lengte:
9.7 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Het kan behoorlijk koud zijn op deze hoogte

Gewandeld:
19/11/2009
Verbindingen:

Mirador de Chio
Bus: geen
Auto: Mirador de Chio, bij waypoint MiradorChio aan TF 38.