3.05 Montaña Sámara RW1 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Ons vertrekpunt is de parkeerplaats aan de TF 38 (tussen km palen 7 en 8). Vertrekpunt is de parkeerplaats/uitzichtpunt waypoint Samara aan de TF-38. Bij tijdig vertrek is er voldoende parkeerplaats! Een korte maar héél fraaie route. De wandeling is identiek aan route 13 van Parque Nacional. De route hebben wij (deels) gelopen op verschillende tijdstippen. Met óf zonder een witte hoed van de Teide. Aan de foto’s hebben we ook een sneeuwfoto toegevoegd. Zó kan het ook nog zijn.

Prachtig en indrukkend gebied. De route is veel belopen en mede dáárom is het pad goed te volgen. Bij de T-kruising gaan we linksaf om de Montaña Sámara te beklimmen. Fraaie vergezichten (als het helder is). Zeker de moeite waard. Veel wandelaars doen deze ‘beklimming’. Maar als we daarna de ‘gewone’ route weer oppikken zijn we alleen.

We gaan nu langzaam stijgen en lopen als het ware een rondje Montaña de la Botije (ca. 2100 meter). Een heel ruig landschap. Na korte tijd beginnen we met een langzame afdaling. De vergezichten gaan ontbreken en er is weinig of geen begroeiing meer. Maar als je ‘achterom’ kijkt zie je de machtige Teide en de Pieco Viejo op de achtergrond! Bij waypoint 32 sendero gaan de routes 32 en 13 van Parque Nacional del Teide samen naar het beginpunt van de route.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38, Montaña Samara
Lengte:
5.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/11/2014
Verbindingen:

TF-38 Montaña Samara (TF-38)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-38 bij Montaña Samara, waypoint Samara