3.04 Los Roques RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Ons vertrekpunt is het kerkje (Ermito de las Nieves, waypoint ErmitaPN) in de directe nabijheid van de Parador de Cañadas del Teide, het bezoekerscentrum én de bushalte. Bij tijdig vertrek (met de auto) is er voldoende parkeerruimte! Heel fraaie wandeling. Bij de ‘ingang’ van sendero 3 van Parque Nacional volgen we eerst het ‘rolstoelen’ pad en komen daarna op sendero 3.

Met sneeuw op de Teide is het – vinden wij – nog mooier! Het wandelpad is veel belopen en gemakkelijk te volgen. Na ruim 2 kilometer (bij Roques Blancos) gaan we langzaam zo’n 150 meter naar beneden. Sterk geërodeerd pad en soms lastig te lopen. Voorzichtigheid is geboden. Een rotsformatie die we passeren heeft de naam La Catedral gekregen. Daarvoor is wel enige fantasie nodig! Even voorbij dit punt gaan we weer omhoog. Een stevige klim maar ‘halverwege’ maken we nog een uitstapje. Is een heel fraai gedeelte van de wandeling! Ook het laatste stuk van de klim is redelijk inspannend vanwege o.a. de ondergrond.

Eenmaal boven maken we nog twee uitstapjes naar heel mooie uitzichtpunten. Ogen strelend!
Het is inmiddels een drukte van belang. Parkeren is vrijwel niet mogelijk tenzij je het geluk hebt dat auto’s vertrekken. Nog een paar honderd meter en we zijn weer bij de Ermita en de bushalte van de lijnen 342 (naar Playa de las Americas) en 348 (naar Puerto de la Cruz). Het hotel/restaurant is op steenworpafstand.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21 bij Parador, waypoint ErmitaPN
Lengte:
5.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
265 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Het kan behoorlijk koud en winderig zijn op deze hoogte.

Gewandeld:
15/03/2018
Verbindingen:

TF-21, Parador (waypoint ErminaPN)
Bus: TF-21, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas (lijn 342) en Puerto de la Cruz (lijn 348)
Auto: TF-21 bij Ermita