3.03 Chinyero RW1 (TF-38 PR TF-43)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De Chinyero RW is een populaire wandeling. Wordt veel gelopen. Aangename en vrij lichte wandeling. De TF-38 is in 2018 grotendeels opnieuw geasfalteerd. Daarbij is geen rekening gehouden met het kunnen parkeren in de nabijheid van waypoint Chinyero. Is heel lastig geworden vanwege het hoogteverschil t.o.v. de berm. Verstandiger ‘eerder’ (vanaf Chío gerekend) een parkeerplaats te zoeken.

Het is jammer dat er géén bewegwijzering is vanaf de TF-38 waar de meeste wandelaars vertrekken om de (gemakkelijke) route te doen. De route zelf is uitstekend bewegwijzerd en gemarkeerd. Een voorbeeld van hoe het kan én moet! Op verschillende plaatsen staan informatiepanelen met een overzicht van de wandelroutes in het gebied.

Een groot deel van de wandeling gaat door het bos en dan is er geen uitzicht op de omgeving. Uitzicht is er als we in het zwarte lava gebied komen. Daar groeit nog helemaal niets. En dat na ruim 100 jaar na de laatste vulkaanuitbarsting! Ook hebben we regelmatig uitzicht op de Teide waar nog sneeuw ligt. Omdat we vroeg vertrokken zijn kunnen we geen goede foto’s nemen vanwege het tegenlicht. De wandelroute is nu op een behoorlijke afstand van de zwarte Chinyero. Onze eerste wandeling, in 2009, ging vrijwel direct langs de voet. En dat was toen ook een ‘officiële’ route!

Maar het gebied is nu beschermd. Toen stonden er al borden dat het verboden was de Chinyero te beklimmen. Het lijkt er nog steeds op dat paden naar boven lopen. Wij hebben nog een extra rondje gemaakt van ca. 1.2 km. Zonder dit rondje is de wandeling ca. 6.8 km.
Aan de zuidflank van de Montaña de Corredera was het bij de 2e keer één bloemenzee ( maart 2015).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 bij waypoint Chinyero
Lengte:
8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/12/2018
Verbindingen:

Chinyero (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint Chinyero, TF-38