2.79 Valle de Arriba RW5 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Licht en mooi!
Vertrekpunt Ermita Santiago Apostel waar zowel een bushalte als (beperkte) parkeerplaats is. Hebben in dit gebied (langere) wandelingen gemaakt en nu hebben we een aantal korte(re) wandelingen gemaakt onder het motto voor elk wat wils!
Na maanden van droogte (mot)regen tijdens de wandeling. Gaan direct een onverharde weg volgen. Gaat over in een pad (het einde niet vermeld op enige digitale kaart). Komen dan uit op het pad dat ons leidt naar de TF-373. Redelijke stijging maar we genieten van de fraaie omgeving met de bekende gele bloemen in deze tijd van het jaar.

De TF-373 volgen we kort en bij de rotonde gaan we rechtsaf naar de Pista del Pina Loro. Vrijwel direct weer rechtsaf. Het 1e gedeelte is parallel aan de TF-373. Daar waar uitzicht komt kunnen we opnieuw genieten van het fraaie landschap. Langzamerhand verdwijnen we dan tussen de struiken. Hier en daar toch uitzicht! Het pad gaat over in een (on)verharde weg richting Valle de Arriba.
In Valle de Arriba gaan we voor het eerst via waypoint 2.79 Las Hoyas. Tot onze verrassing komen we op een pleintje waar een reusachtige eucalyptus staat. De dikte is van de stam is tenminste één meter. Rondom de boom staan bankjes.

Maken nog een uitstapje naar boven (ca. 50 meter stijgen). De daling is niet overal aangenaam maar met de nodige voorzichtigheid goed te doen. Zéker nu de stenen enigszins glad zijn vanwege de regen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Real, Valle de Arriba, waypoint ErmitaSA
Lengte:
7.8 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
275 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen na waypoint 2.60 wandelpad.

Gewandeld:
01/03/2024
Verbindingen:

Valle de Arriba (TF-82)
Bus: lijn 462, halte 7580/1 (Iglesia)
Auto: Camino Real, waypoint ErmitaSA