2.77 Santiago del Teide – Buenavista del Norte

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselend, fraai en middelzwaar.
Logistiek: Vanaf Buenavista del Norte vertrekt de bus naar Santiago del Teide om 12.00. Uiterlijk 08.00 uur vertrekken en flink doorstappen!

Vertrekpunt bushalte/kerk aan de TF-82 in Santiago del Teide. Het eerste gedeelte gaat langs de TF-82 (in verband met werkzaamheden Autopista). Schuin tegenover de afslag naar Valle de Arriba gaan we parallel een pad op dat langs de TF-82 is aangelegd. Aan het eind steken we de TF-82 over; kort langs de TF-82 (rechterkant; voorzichtigheid geboden) en steken opnieuw over voorbij de afrastering die geplaatst is voor de aanleg van de nieuwe autoweg. Langs de afrastering is een pad – door wandelaars – gemaakt. Komt uit op de ‘oude’ route naar Masca. Dit pad is officieel gesloten.

Het eerste gedeelte stijgt vrij langzaam maar dan begint het echte klimwerk. Geen gemakkelijk pad! De uitzichten zijn mooi. Als we op de onverharde weg komen (afstand naar Santiago del Teide ca. 2 km) wacht ons nog een korte maar stevige klim maar deze is iets ‘milder’.
Eenmaal op hoogte gaan we richting Masca. Heel fraai gedeelte maar de voorgrond ligt nog in de schaduw. Ook geen gemakkelijk pad. Na de Casas de la Cumbre een onverharde weg. In het begin door het bos maar later krijgen we fraaie vergezichten.

Het asfalt begint na Albergue de Bolico en dat houden we tot aan de bushalte Las Portelas. Steken de TF-436 en krijgen dan een pad dat op sommige punten sterk daalt. Vanaf de Ermita Las Lagunetas tot voorbij waypoint El PalmarTF-436 opnieuw asfalt. Waar de Camina Real begint krijgen we voor de laatste keer een pad. Steken een aantal keren de TF-436 over en na de laatste keer hebben we asfalt tot aan ons eindpunt.
In het algemeen, aantal korte gedeelten uitgezonderd, geen lastige daling via asfalt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte
Lengte:
13.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter stijgen en ruim 1100 meter dalen
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; Stapzekerheid,  en wandelstokken aanbevolen. Geen hoogtevrees.
De track voor de busreis vanaf Buenavista naar Santiago del Teide (lijn 355) bijgevoegd. Is een belevenis op zichzelf!

Gewandeld:
23/02/2024
Verbindingen:

Santiago del Teide (TF-82)
Bus: haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint Bus Santiago del Teide
Auto: nabijheid (Area Recreativa/kerk)
Buenavista Del Norte (TF-42)
Bus: busstation, waypoint BuenavistaParkBus
Auto: in nabijheid.