2.69 Santiago del Teide – Masca

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie middelzware wandeling.
Vertrekpunt bushalte/kerk aan de TF-82 in Santiago del Teide. Het eerste gedeelte gaat langs de TF-82 (in verband met werkzaamheden Autopista). Schuin tegenover de afslag naar Valle de Arriba gaan we parallel op een pad langs de TF-82 is aangelegd. Aan het eind steken we de TF-82 over; kort langs de TF-82 (voorzichtigheid geboden) en steken opnieuw over voorbij de afrastering die geplaatst is voor de aanleg van de nieuwe autoweg. Langs de afrastering is een pad – door wandelaars – gemaakt. Komt uit op de óude’ route naar Masca. Dit pad is officieel afgesloten.

Het eerste gedeelte van het pad stijgt vrij langzaam maar dan begint het echte klimwerk. Geen gemakkelijk pad! De uitzichten zijn fraai. Als we op de onverharde weg komen (afstand naar Santiago del Teide ca. 2 km) wacht ons nog een korte maar stevige klim maar deze is iets ‘milder’.
Gaan nu richting Masca maar het meest fraaie gedeelte van de wandeling ligt gedeeltelijk in de zon en wolken! Ook geen gemakkelijk pad. Niet voor ‘hoogtevrezers’!
Passeren de Casas de de la Cumbre en komen dan op een bospad. Op een aantal punten sterk dalend én enigszins vochtig. Waar geen bos is, zijn fraaie uitzichten.

Als we bij het kruispunt komen (linksaf naar Masca) gaan we nog meer dalen over een ook niet gemakkelijk pad. Krijgen steeds meer uitzicht op de fraaie omgeving van Masca.
De 1e bushalte is bij waypoint Cruz de Hilda. Snijden de TF-436 af  (bewegwijzerd) en komen dan in een piepklein dorp El Turrón waar ook een bushalte is. Maken een rondje door het dorp en gaan dan langs de TF-436 waar een fraai voetpad is aangelegd. Zijn nu heel dicht bij Masca!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte
Lengte:
8.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
400 meter stijgen en 700 meter dalen
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; Stapzekerheid,  en wandelstokken aanbevolen. Geen hoogtevrees.
De track voor de busreis vanaf Masca naar Santiago del Teide bijgevoegd. Is een belevenis op zichzelf!

Gewandeld:
08/11/2023
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)
Masca TF-436
Bus: TF-436; in Santiago del Teide is het mogelijk over te stappen op een mini-bus richting Masca, lijn 355. Op de terugweg kan bus vol zijn. Dan alsnog taxi regelen. Bij wandeling binnen de bustijden vooraf de bustijden checken.
Auto: TF-436, parkeerplaats bij Masca (uiterlijk 10.00 uur aanwezig: voldoende parkeerplaats)