2.68 San José de Los Llanos – Chío

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie wandeling. Middelzwaar vanwege o.a. bonkig pad over een flink aantal kilometers.
Vertrekken vanaf de Area Recreativa en gaan het dorp door. Als we het dorp verlaten hebben we ca. 100 meter stijging gehad. Heel pittig!
Krijgen nu onverharde wegen die goed begaanbaar zijn. Paden beginnen waar we een aantal keren door lavagebied gaan waar weinig of niets groeit. De ondergrond van de paden in dit gebied bestaat uit losse stenen die niet gemakkelijk lopen. Wel zijn het bijzondere gedeelten in de wandeling.
Deze wandeling is opgedeeld in rondwandelingen maar nu we het in één keer lopen besef je pas goed dat er nog veel gebied is dat bijna uitsluitend uit kale rotsen bestaat.

Een groot gedeelte van de wandeling is bewegwijzerd. In het eerste gedeelte zie je veel borden met aangegeven kilometers maar in het laatste gedeelte (oude SL nu PR-wandeling) zijn geen borden te bekennen. Bewegwijzering is (helaas) geen garantie voor ‘gemakkelijke’ paden en ook niet dat je altijd het juiste pad hebt gekozen.

Als we de kust en Chío in zicht krijgen hebben we het grootste deel van de wandeling gehad. Langzamerhand krijgen we weer een ‘zachte’ ondergrond. Maar dat is van korte duur. Bijna aan het eind steken we de TF-38 over en krijgen nog een kort grinderig pad dat overgaat in asfalt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde, waypoint BusPartidos
Lengte:
11.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter stijgen (totaal), ruim 600 meter dalen (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid belangrijk.

Gewandeld:
25/01/2023
Verbindingen:

San José de Los Llanos (TF-373A)
Bus: Avenida Venezuela (Area Recreativa), lijn 360, haltes 4608/4599
Auto: idem
Chío (TF-82)
Bus: TF-82, waypoint BusChio1,haltes 7489/7482, lijnen 460 en 462.
Auto: idem