2.67 Ermita Del Santo Angel de la Guardia RW3 (TF-375)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware en fraaie wandeling. Stapzekerheid is belangrijk!
Vertrekpunt is de Ermita aan de TF-375. Even vóór de Ermita (gerekend vanaf Arguayo) kunnen we aan de rechterkant parkeren.
De eerste paar honderd meter van de wandeling gaat over rotsige grond en het pad – als er al sprake is van een pad – is moeilijk begaanbaar. Zónder de geplaatste wandelstenen en een gps zou het voor ons een doolhof geworden zijn! Uitzichten zijn daarentegen heel mooi.

Het ergste leed is geleden als we op het tracé van een bewegwijzerde wandeling komen maar ook dit pad is niet gemakkelijk begaanbaar. Op het punt waar we gaan ‘draaien’ zien we dat het ‘stenen’ pad overgaat in een ‘vaste’ ondergrond. Loopt – ondanks de redelijk snelle daling – aanmerkelijk aangenamer. Aan de rechterkant is de Montaña Bilma (1370 meter). Als we het gedenkmonument (geen tekst) passeren, zijn we in de nabijheid van Las Manchas.

In Las Manchas maken we een rondje om de kerk en gaan dan de Calle Los Pinos op. Gaat over in een pad dat ons leidt naar de Ermita, onze eindbestemming. Is een flinke klim van bijna 100 meter!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-375, Ermita Del Santo Angel de la Guardia, waypoint Ermita DSAdlG
Lengte:
5.7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid; vanwege lastige begaanbaarheid: middelzwaar.

Gewandeld:
02/03/2022
Verbindingen:

Las Manchas (TF-375)
Bus: TF-375, Ermita Del Santo, lijn 462, haltes 7577/7603, waypoint Ermita DSAdlG
Auto: TF 375, idem.