2.65 Valle de Arriba RW3 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Licht en fraai!
Vertrekpunt Ermita Santiago Apostel waar zowel een bushalte als (beperkte) parkeerplaats is. Lopen eerst op de Camino Real en gaan dan links een onverharde weg op. Hebben dan kort zicht op de Teide. Bij waypoint 2.62 wandelpad splitst zich een wandelpad/onverharde weg af dat langs twee Galería’s gaat. De Galería Senor der Valle is – volgens opgaaf – 3.859.20 meter lang. Zoals gebruikelijk: afgesloten! Smalspoor ligt er nog voldoende.

Gaan rechtsaf de Calle El Reventon op (daar staan richtingaanwijzers met afstanden naar verschillende bestemmingen). Een stevige klim over asfalt. Maar gelukkig gaat de weg over in een pad. Maar ook dit gedeelte tot aan een ‘verharde’ weg is een aardige klim. Het landschap is zeer fraai!
We zien Valle de Arribe ‘onder’ ons liggen: daarom dalen we flink. Met name het laatste stuk tot aan de Camino Real is een straffe daling.

Heel kort op de Camino Real dat overgaat in een pad dat leidt naar Los Partidos (TF-373) maar wij wijken van het pad af en maken een klein rondje en gaan dan weer stijgen tot aan waypoint 260 wandelpad. Daarna krijgen we een milde daling tot aan de Ermita.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Real, Valle de Arriba, waypoint ErmitaSA
Lengte:
5.5 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/02/2022
Verbindingen:

Valle de Arriba (TF-82)
Bus: lijn 462, halte 7580/1 (Iglesia)
Auto: Camino Real, waypoint ErmitaSA