2.64 Santiago del Teide RW7

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en middelzwaar.
Er zijn nog amandelbomen in bloei maar de meesten zijn uitgebloeid.

Vertrekken vanaf in de nabijheid van de kerk en bushalte en kiezen er voor eerst de Camino del Cementerio, richting TF-375 te lopen. Kunnen ‘veilig’ langs de TF-375 en gaan dan een onverharde weg op. Passeren een (vervallen) gebouw en komen dan bij waypoint 2.62 PR TF-65.4. Is een ‘nieuwe’ bewegwijzerde route die óók richting Santiago del Teide gaat.
De ‘oude’ bewegwijzerde route is in ‘onderhoud’ getuige een info bordje – liggend op de grond – dat wij bij de wandeling 2.62 Santiago del Teide RW6 niet hebben gezien.

We krijgen nu een flinke klim over een ‘losse’ ondergrond. Is extra inspannend! Het landschap vergoedt veel. Krijgen óók nog een flink stuk ‘lava’ ondergrond. Lastig te lopen! Hoe dichter we bij Los Partidos komen hoe meer we uitzicht krijgen op het prachtige Teno gebied. We nemen bij waypoint 2.37 niet de afsnijder maar maken via Los Partidos een ‘rondje’. Gaan via de Montaña Piedra Alta naar de TF-82. Op een aantal punten is het van belang de nodige voorzichtigheid te betrachten.

Bij waypoint 2.60 wandelpad gaan we het pad ‘proberen’ en zie daar we komen uit bij de Ermita Santiago Apostol. Gaan via de Camino Real richting Santiago del Teide. Maken daar nog een ommetje áchter de TF-82 en zijn dan weer dicht bij de kerk, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte
Lengte:
12.4 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
12/02/2022
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)