2.61 San José de Los Llanos RW3 (TF-373A)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie en zware wandeling. Zwaarte voornamelijk wegens de lengte. Bij wandeling 2.58 RW2, een week eerder, hadden we wolken en een spet regen en nu scheen de zon uitbundig!
Vertrekpunt Area Recreativa waar ook een bushalte is. Het eerste gedeelte gaat via asfalt (licht stijgen) maar dan komen we op onverharde wegen/paden. Gaan langs de Balsa de Los Partidos die redelijk met water gevuld is.

Bij waypoint 2.58 Galeria gaat een o.i. eigen gemaakt (duidelijk) pad richting Pista Canal de Vergara. Eenmaal op de Pista komen we in het gebied van Montañas Negras.
Heel zwart en indrukwekkend (bij helder weer). Langzamerhand komen we weer in het bos. Gaan de Pista af op een weg/pad. Niet vermeld op de OSM-kaart maar blijkbaar wel bekend bij mountainbikers. De Galería Del Niño (3.714 meter lengte) is dichtgemetseld. Het smalspoor ligt er nog.

Voor de 2e keer gaan we een niet opgenomen pad – op enige kaart – op. Ook dit is een door mountainbikers gebruikt pad. Prima te volgen en te lopen. Bij waypoint 2.61 wandelpad komen we op de bekend Pista Fuente Santa. In de nabijheid van La Montañeta gaan we de bewegwijzerde route volgen die ons – via een bruggetje – over de TF-373 leidt.

Bij waypoint R2.18 is de ‘splitsing’. De neiging bestaat ‘rechtsaf’ te gaan (zo loopt het pad) maar een paar meter eerder gaat een pad ‘rechtdoor’. Wij hebben daar nog nooit in één keer goed gelopen! Eenmaal voorbij dit waypoint is het pad heel duidelijk! Kort langs de TF-373, steken deze over, en daar begint een onverharde weg. Even voor de Area Recreativa gaat weer een ‘gemaakt’ pad richting ons eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusSanJose (TF-373A)
Lengte:
16 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
14/01/2022
Verbindingen:

San José de Los Llanos (TF-373A)
Bus: Avenida Venezuela (Area Recreativa), lijn 360, haltes 4608/4599
Auto: idem