2.60 Las Barreras RW1 (TF-82 bij Fleytas)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en fraaie rondwandeling.
Vertrekpunt is óf de bushalte aan de TF-82 Las Barreras óf de parkeerplaats waypoint 2.60 Parkeerplaats.
De parkeerplaats ligt aan de toegangsweg naar Cruz de Gala (voorbij de parkeerplaats verboden voor auto’s). Gaan de weg af richting de TF-82 (op het kruispunt de bushalte richting Santiago del Teide) en steken de TF-82 over. Kort langs de TF-82 en dan zien we het begin van een pad. Het begin is niet gemakkelijk! Staat niet op de OSM-kaart maar is als ‘ruiterpad’ vermeld op de Freizeitkarte. Het pad is duidelijk maar op een aantal punten lijken ‘afsnijders’ te zijn. Bij regen wordt de wandeling over dit gedeelte sterk afgeraden!

Het pad komt uit op een onverharde weg die deels parallel loopt met de TF-373. Gaan dan het pad op dat een aantal jaren geleden (weer?) in gebruik is genomen. Het bord is inmiddels verdwenen! Het pad daalt flink en de ondergrond is niet overal gemakkelijk begaanbaar. Komen uit op de buitenkant van Valle de Arriba en dan begint de pittige stijging naar de TF-82. Ligt ook fraai in het landschap.

Gaan weer kort langs de TF-82 en vanaf het punt dat wij de TF-82 verlaten is op ca. 80 afstand (aan de rechterkant) de bushalte Las Barreras richting Fleytas. Het pad naar de parkeerplaats is opgeschoond.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint Bus TF-28 Las Barreras
Lengte:
2.6 km
Tijdsduur:
1 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en niet bij regen.

Gewandeld:
10/01/2022
Verbindingen:

Las Barreras (TF-82 bij Fleytas)
Bus: TF-82, waypoint Bus TF-28 Las Barreras, lijnen 325 en 460, haltes 4671/94
Auto: TF-82, waypoint 2.60 Parkeerplaats (toegangsweg Cruz de Gala)