2.59 Los Partidos RW9 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling!
Bij wandeling 2.56 Los Partidos RW8 hebben we bij het hoogste punt waypoint Mta de Baso geplaatst. Daar hield het pad niet op maar ons doel uit te komen op een ‘bestaand’ – door ons gelopen – pad hebben wij helaas niet bereikt. Feitelijk liepen we vast op o.i. in gebruik zijnde cultuurgrond. ’Overal’ leek gelopen te zijn maar het eindresultaat was dat we ‘toevallig’ op een onverharde weg uitkwamen.

Ons vaste vertrekpunt is waypoint BusPartidos: Aan de TF-373, richting San José de Los Llanos (vanaf Santiago del Teide), bij de eerste rotonde, 1e afslag, d.i. een ‘betonde’ weg.
Bij de eerstvolgende weg (op de kaart) gaan we rechtsaf en komen dan op de Camino de la Cañada Los Ovejeros. Dáár waar de Camino een scherpe bocht naar rechts maakt gaan we ‘rechtdoor’. Is een ‘gemaakt’ pad door wandelaars. Hier en daar ‘vervelende’ punten en meerdere paadjes maar mét de GPS is het uitstekend te doen. Uitzichten zijn fraai.

Bij de Montaña de Baso loopt het pad door en wij gaan vrij kort daarna linksaf (uit de inleiding blijkt dat we doorgelopen zijn!). Het pad gaat over in een onverharde weg die ons leidt naar het ‘bekende’ Hotel Rural Caserio Los Partidos. Zijn dan weer dicht bij onze eindbestemming!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde, waypoint BusPartidos
Lengte:
2.6 km
Tijdsduur:
1 uur
Hoogteverschil:
Ruim 100 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
10/01/2022
Verbindingen:

Los Partidos
Bus: TF-373, halte bij rotonde, waypoint BusPartidos, lijn 360 en 392, haltes 4603/4604 (Hotel Rural)
Auto: TF-373, bij 1e rotonde gerekend vanaf TF-82, waypoint BusPartidos