2.56 Los Partidos RW8 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Licht, zeer kort en heel fraai! Stapzekerheid ‘aanbevolen’.
Ons vaste vertrekpunt is waypoint BusPartidos: Aan de TF-373, richting San José de Los Llanos (vanaf Santiago del Teide), bij de eerste rotonde, 1e afslag, d.i. een ‘betonde’ weg.
Gaan richting Hotel Rural Caserio Los Partidos. Aan de geparkeerde auto’s te zien lijkt het hotel open te zijn. Gaan achter het hotel langs en vervolgens rechtsaf.

Het lijkt of we steil omhoog gaan maar hoe dichter we bij het laagste punt komen zien we dat de helling minder wordt maar desondanks is het een fikse stijging die redelijk veel inspanning vraagt. Hoe hoger we komen hoe meer we kunnen genieten. Maar eenmaal op hoogte is er uitzicht naar verschillende kanten. Ook hebben we uitzicht op de Teno. Heel fraai en onverwacht!

Áls we de berg afgaan is enige voorzichtigheid geboden maar het pad wijst zich vanzelf ondanks het feit dat er meerdere paden/uitstapjes (?) ‘gemaakt’ zijn. Komen uit op de Camino de la Canada Los Ovejeros. Deze Camino kan wel glibberig zijn (bij en na regen). Eenmaal bij de Pista Del Pino Loro gaan we rechtsaf en zijn dan weer bijna bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde, waypoint BusPartidos
Lengte:
2.5 km
Tijdsduur:
1
Hoogteverschil:
Ruim 100 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
17/12/2021
Verbindingen:

Los Partidos
Bus: TF-373, halte bij rotonde, waypoint BusPartidos, lijn 360 en 392, haltes 4603/4604 (Hotel Rural)
Auto: TF-373, bij 1e rotonde gerekend vanaf TF-82, waypoint BusPartidos