2.55 Los Partidos RW7 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooi en middelzwaar! Het spreekt voor zich dat een 7e rondwandeling vanuit dit vertrekpunt leidt tot overlappingen. Wij beschouwen deze gedeelten mede als ‘controle’ stukken of er nog veranderingen zijn opgetreden. Aangenaam werden wij verrast dat bij waypoint Galeria Flora het pad is opgeschoond (bramen verwijderd) en dat zelfs het gebouw(tje) weer tevoorschijn is gekomen. Het heeft wel meer dan vijf jaar geduurd maar eindelijk kun je weer ‘gewoon’ lopen!

Op de digitale Freizeit karte stond vermeld dat een pad, richting Galería Flora, was afgesloten maar daar is geen sprake van. Eenmaal uit de barranco gaan we richting San José de Los Llanos. Langs de buitenkant van het dorp en komen dan op een onverharde weg. Buigen dan rechtsaf en even later gaan we de berg Montaña el Topo op. Een redelijk pad maar vóór de top zijn we gestopt vanwege een te steile helling. Omhoog zou wel gaan maar we moeten ook naar beneden!

De wandeling die we vooraf hadden uitgezet konden wij niet maken omdat we ‘vastgelopen’ zijn. Daarom zit er een LastigPunt in de wandeling omdat we noodgedwongen een alternatief moesten kiezen. Met een ondergrond met dennennaalden is het niet altijd gemakkelijk het juiste tracé te vinden. We zijn wat afgeweken van de OSM-kaart maar omdat we op een ‘open’ gedeelte uitkomen is het niet onoverkomelijk.

Hebben vastgesteld dat er paden op de OSM-kaart staan die er niet zijn én omgekeerd!
Eenmaal op de Pista del Pino Lora wordt het bijna een boulevard wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde, waypoint BusPartidos
Lengte:
9.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
06/12/2021
Verbindingen:

Los Partidos
Bus: TF-373, halte bij rotonde, waypoint BusPartidos, lijn 360 en 392, haltes 4603/4604 (Hotel Rural)
Auto: TF-373, bij 1e rotonde gerekend vanaf TF-82, waypoint BusPartidos