2.54 Tamaimo RW8

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai maar zwaar! Stapzekerheid vereist en wandelstokken aanbevolen. Geen last van hoogtevrees.
Vertrekken vanaf de TF-454 in de nabijheid van de bushalte. Gaan langs de kerk en daar begint de bewegwijzering naar Cruz de Los Misioneras. Is een heel steile klim die veel inspanning vraagt.
Daarna klimmen we nog meer maar – in vergelijking met de klim naar het kruis – is dit veel minder zwaar. We gaan van de bewegwijzering af en nemen een ‘afsnijder’. Deze afsnijder gaat over ‘vroegere’ cultuurgrond. De percelen zijn afgescheiden met muurtjes waar je zo nu en dan overheen moet ‘klimmen’. In het begin een duidelijk (gemaakt) pad door wandelaars maar na de 2e helft wordt de herkenbaarheid minder. Maar met enige voorzichtigheid én geduld vinden wij het goed te doen! Eén van de redenen van de mindere herkenbaarheid is dat meer paden zijn gemaakt! Wij hebben zoveel als mogelijk het pad op de OSM-kaart gevolgd.

Naar het uitzichtpunt El Agujero lopen meerdere – niet altijd gemakkelijke – paden! Je kunt nog vóór de rots komen en genieten van het uitzicht maar dan moet je geen hoogtevrees hebben! Het pad terug is een ‘uitdaging’ tot aan de ‘bewegwijzering’. Soms krijg je het idee dat het pad ‘stopt’. Doorlopen tot het ‘einde’ en dan zie je dat het pad tóch doorloopt. Ondanks dit advies hebben wij ook twee keer een ‘vergissing’ gemaakt.

De bewegwijzerde route is (ietwat) aangenamer maar ook daar zitten ‘vervelende’ stukken in. Gaan nu richting El Molledo en vóór het dorp gaan we rechtsaf richting Tamaimo. In het begin een steile daling maar daarna komen we op een onverharde weg die overgaat in een pad dat redelijk goed te belopen is. We doen nu het ‘kerkplein’ aan waar heel fraaie bomen staan die veel schaduw geven. Zijn nu heel dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-454, waypoint BusTamaimoTF454
Lengte:
9.6 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en stapzekerheid ‘vereist’.

Gewandeld:
03/12/2021
Verbindingen:

Tamaimo
Bus: TF-454, waypoint BusTamaimoTF454, halte (La Calzada) 7583/7600, lijnen 325 en 461/462
Auto: idem.