2.51 Arguayo RW7 (TF-375)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware en mooie wandeling.
Vertrekpunt Museum Centro Alfarero nabij de bushalte. Voldoende parkeerruimte in directe omgeving. Gaan via het kerkplein richting de begraafplaats (cementerio). Even voorbij de cementerio gaan we linksaf een onverharde weg op. Gemakkelijk te lopen. Daar waar de onverharde weg overgaat in een pad zijn we in de buurt van de ‘kruising’ waar we linksaf gaan.

Nu beginnen we flink te stijgen over een niet al te gemakkelijk pad (losse stenen). Bij waypoint 2.47 voetpad gaan we van de bewegwijzering af. Het is o.i. geen oud pad maar een ‘gemaakt’ pad. Gelukkig zijn er wandelstenen geplaatst. Met enige oplettendheid én met de onmisbare hulp van de GPS  is het goed te doen. Bij waypoint 2.51 Lastig Punt heb je de neiging naar ‘beneden’ te lopen maar het tracé buigt zich enigszins naar links én omhoog af. In het verlengde van de route staat ook een ‘grenspaal’ (met een wandelsteen).

Komen daarna op de Pista Canal de Vergara en na korte tijd gaan we links een identiek pad op. Maar hier wordt duidelijk meer gelopen en wandelstenen zijn er in overvloed! Als we weer op de bewegwijzerde route komen is het gebied heel anders dan waar we vandaan komen. Krijgen o.a. uitzicht! Bij Arguayo kiezen we nog een alternatief en komen uit bij de Area Recreativa Parque Las Eras en zijn nu dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Museum Centro Alfarero, waypoint BusArguayo
Lengte:
9.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

stapzekerheid en wandelstokken ‘vereist’.
Vanwege wegwerkzaamheden (2019-2020) bij het museum/bushalte zijn we vertrokken vanaf de cementerio. Daar is ook een bushalte.

Gewandeld:
25/02/2020
Verbindingen:

Arguayo (TF-375)
Bus: Museum Centro Alfarero, haltes 7575/7605, lijn 462, waypoint BusArguayo.
Auto: parkeren in de nabijheid museum, waypoint BusArguayo.