2.50 El Molledo RW2 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie, korte en lichte wandeling.
De wandeling begint bij de bushalte/kerk. Parkeren van de auto is mogelijk in de nabijheid van de kerk in El Molledo, aan de Calle La Calzada op korte afstand van de bushalte. De tijdsduur is op 2 uur ‘gezet’ vanwege het aandeel lastige onderdelen in de paden. Dit zorgt er voor dat je niet opschiet!

De wandelroute ligt in een zeer fraai gebied. We hebben hier al meerdere keren gewandeld maar telkens verwonderen we ons over de omgeving. Ca. driekwart van de route gaat via ‘bewegwijzering’ maar dat is geen garantie voor gemakkelijke paden! Bij het informatiebord, richting Camino Real, krijgen we een straffe daling. Stapzekerheid en wandelstokken zijn dan o.i. belangrijk. Het 1e begin van de Camino Real is een pad dat langzamerhand overgaat in een breed pad of onverharde weg.

Op het punt dat wij de bewegwijzering verlaten houden we de ‘onverharde’ weg en klimmen langzaam (bij het blijven volgen van de bewegwijzering is de stijging aanmerkelijk zwaarder). Bij de T-kruising gaan we linksaf en hebben dan nog een stijging van ca. 70 meter voor de boeg voordat we in El Molledo aankomen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Molledo, waypoint BusElMolledoTF82
Lengte:
4.7 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken en stapzekerheid.

Gewandeld:
17/02/2020
Verbindingen:

El Molledo TF-82
Bus: waypoint BusElMolledoTF82, lijnen 325, 460, 461 en 462, haltes 4688/4677.
Auto: TF-82 “afslag” El Molledo, in nabijheid waypoint El Molledo