2.49 Tamaimo RW6

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort, licht en fraai.
Vertrekpunt waypoint BusCooperativaTF82. Eerst een aantal meters asfalt en dan komen we op een rul pad waar – in het begin – aan de ondergrond is te zien dat er veel honden uitgelaten worden!
In het eerste gedeelte ligt aan weerszijden een oude en een nieuwe waterleidingbuis. Over het algemeen goed te lopen. Bij een aantal punten extra opletten vanwege de rulle ondergrond.

Steken een aantal keren de TF-82 over. In El Retamar lopen we door het piepkleine dorp via de kerk! Lopen kort langs de TF-82 en bij een tankstation zorgen we voor de inwendige mens met een kop koffie! In het gedeelte tussen het tankstation en het pad is in de TF-82 geen ‘extra’ ruimte voor de voetganger ‘gereserveerd’!

Eenmaal op het pad krijgen we weer zeer fraaie vergezichten. De daling is redelijk ‘straf’ en daarom is het noodzakelijk wandelstokken te gebruiken. Ook stapzekerheid is van belang. Opnieuw steken we een aantal keren de TF-82 over. Aan het eind van de wandeling gaan we rechtsaf en sluiten dan weer aan op het ‘hondenuitlaat’ pad.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Tamaimo, waypoint BusCooperativaTF82
Lengte:
3.5 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en stapzekerheid.

Gewandeld:
07/02/2020
Verbindingen:

Tamaimo
Bus: TF-82, waypoint BusCooperativaTF82, halte 4681/84, lijnen 325, 460/1/2.
Auto: nabijheid bij waypoint BusCooperativaTF82