2.48 Tamaimo RW5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware maar mooie route. Zónder uitstapje naar het waypoint Virgin Lourdes middelzwaar.
Advies: met de wijzers van de klok. Vertrekpunt nabij de bushalte aan de TF-82 (waypoint BusTamaimoTF82). Lopen eerst (over asfalt) door het dorp via de kerk. Via asfalt stijgen is altijd zwaarder dan via een pad! Als we de TF-82 zijn overgestoken krijgen we na korte tijd een pad dat parallel met een oude én nieuwe waterleiding loopt (beton en kunststof). Flinke stijging en het pad is niet overal gemakkelijk begaanbaar vanwege ‘los’ grind.

In El Retamar steken we 2x de TF-82 over en bereiken de bewegwijzerde route via een onverharde weg die langzaam daalt. Het (korte) gedeelte tot aan El Molledo is een sterke stijging! Geen aangenaam pad.
Bij het kruispunt richting Santiago del Teide is het met de échte klim gedaan. Het pad wordt gaandeweg gemakkelijker. In de directe omgeving van Santiago zijn de werkzaamheden voor de aanleg van het laatste gedeelte van de TF-1 in volle gang. Het pad wordt begrensd en een gedeelte van ons voorgenomen tracé is afgesloten. Gaan nu via de TF-82 en maken een uitstapje naar het eindpunt van de Camino Virgin de Lourdes. Ca. 900 meter en 75 meter hoogteverschil (totaal).

Even verder komen we weer op ‘ons’ tracé en lopen feitelijk parallel met de TF-82. Langs de kerk en gaan richting de begraafplaats (cementerio). Voorbij de cementerio gaan we een smal pad op dat ons brengt bij de TF-375; steken deze over en krijgen een breed pad dat ónder de TF-1 doorgaat. Kort daarna steken we de TF-1 over via een brug! Krijgen nu een straffe daling voor onze kiezen op een niet altijd gemakkelijk pad. Als het pad overgaat in asfalt zijn we in Tamaimo en zijn we dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint BusTamaimoTF82
Lengte:
10.8 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

wandelstokken aanbevolen en stapzekerheid.
Zónder uitstapje naar Virgin Lourdes middelzwaar; ruim 400 meter hoogteverschil.

Gewandeld:
04/02/2020
Verbindingen:

Tamaimo
Bus: TF-82, waypoint BusTamaimoTF82, halte (Malpais) 7485/7486 (lijn 460).
Bus: TF-454, waypoint BusTamaimoTF454, halte (La Calzada) 7583/7600, lijnen 325 en 461/462
Auto: bij kerk, waypoint Tamaimo OF bij één van de bushaltes.