2.47 Arguayo RW6 (TF-375)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort, fraai en licht.
Vertrekpunt Museum Centro Alfarero nabij de bushalte. Voldoende parkeerruimte in directe omgeving. Gaan via het kerkplein richting de begraafplaats (cementerio). Even voorbij de cementerio gaan we linksaf een onverharde weg op. Gemakkelijk te lopen. Daar waar de onverharde weg overgaat in een pad zijn we in de buurt van de ‘kruising’ waar we linksaf gaan.

Nu begint de stijging van ca. 200 meter. In het begin niet zo gemakkelijk vanwege ‘losse’ stenen maar verderop is de stijging ‘milder’. Het pad is op een aantal plaatsen lastig begaanbaar vanwege de ondergrond. Even voorbij waypoint KP1 Chio begint feitelijk de daling. Omdat we ruim over de helft zijn is deze daling ‘straffer’ dan de stijging. Wandelstokken en stapzekerheid zijn dan onmisbaar.

Aan het eind krijgen we méér zicht op de omgeving en het fraaie dorp Arguayo. In Arguayo passeren we nog een ‘oude’ wijnpersbak. Bij de bushalte is het museum wat wij maar één keer geopend hebben gezien.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Museum Centro Alfarero, waypoint BusArguayo
Lengte:
5.3 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

stapzekerheid en wandelstokken ‘vereist’.
Vanwege wegwerkzaamheden (2019-2020) bij het museum/bushalte zijn we vertrokken vanaf de cementerio. Daar is ook een bushalte.

Gewandeld:
03/02/2020
Verbindingen:

Arguayo (TF-375)
Bus: Museum Centro Alfarero, haltes 7575/7605, lijn 462, waypoint BusArguayo.
Auto: parkeren in de nabijheid museum, waypoint BusArguayo.