2.43 Los Partidos RW5 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie middelzware wandeling.
Aan de TF-373, richting San José de Los Llanos (vanaf Santiago del Teide), bij de eerste rotonde, 1e afslag, d.i. een ‘betonde’ weg (2019). Dit is het vertrekpunt van de wandeling (waypoint BusPartidos).
Het grootste deel van de wandeling gaat door ‘open’ gebied en maakt deels gebruik van bewegwijzerde wandelingen.

In de loop van 2019 is de Pista Del Pino Lora tot aan het Hotel Rural Caserio Los Partidos ‘betond’. Wel aangenamer voor auto’s maar o.i. niet voor wandelaars! Even voor het hotel gaan we rechtsaf een ‘onverharde’ weg op. Een groot deel van de route bestaat uit onverharde wegen, en zijn – in het algemeen – gemakkelijk beloopbaar. Maar over de paden klagen we ook niet!

Bij waypoint 2.43 geen pad/weg zou een onverharde weg beginnen. Vanaf de ‘andere’ kant begint inderdaad een onverharde weg maar ‘verdwijnt’ aan het eind (bij controle). Daarom hebben wij dit waypoint geplaatst. Met enig kunst- en vliegwerk is het o.i. wel mogelijk de verbinding te maken maar wij geven de voorkeur aan de ‘koninklijke’ weg!

Bij waypoint PR TF-43.2 hebben we altijd ‘problemen’ omdat op dit punt veel ‘wegen’ samenkomen. Maar vanaf dit waypoint is de route tot aan ons eindpunt bewegwijzerd. Eerst een ‘pad’ en dan komen we op de Pista Del Pino Lora die ons rechtstreeks bij ons eindpunt brengt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde, waypoint BusPartidos
Lengte:
12.5 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
25/11/2019
Verbindingen:

Los Partidos
Bus: TF-373, halte bij rotonde, waypoint BusPartidos, lijn 360 en 392, haltes 4603/4604 (Hotel Rural)
Auto: TF-373, bij 1e rotonde gerekend vanaf TF-82, waypoint BusPartidos