2.42 Santiago del Teide RW5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselend, zwaar en fraai.
Vertrekpunt bushalte/kerk aan de TF-82 in Santiago del Teide. Het eerste gedeelte gaat door/langs de barranco en daarna langs de TF-82 waar een pad is ‘aangelegd’. Het eerste gedeelte van het pad stijgt vrij langzaam maar dan begint het echte klimwerk. Geen gemakkelijk pad! De uitzichten zijn fraai. Als we op de onverharde weg komen (afstand naar Santiago del Teide ca. 2 km) wacht ons nog een stevige klim maar deze is iets ‘milder’.

Gaan nu richting Masca maar het meest fraaie gedeelte van de wandeling ligt gedeeltelijk in de zon en wolken! Ook geen gemakkelijk pad. Niet voor ‘hoogtevrezers’. Lopen nog even door naar de vervallen Casas de de la Cumbre. Nu krijgen we een ‘onverharde’ weg. Een verademing!
Maar meestal duurt zoiets niet lang! Het pad dat we (rechts) opgaan is duidelijk maar bramen maken het hier en daar minder aangenaam! Maken een scherpe bocht naar rechts en krijgen nu een ‘bospad’. Redelijk goed te volgen maar op sommige punten nat en glibberig. Bij waypoint Fuente de Los Loros zijn we – vanaf de andere kant – bij wandeling 5.26 Las Portelas (TF-436)– Erjos RW1 – teruggekeerd. Ondanks een aantal omgevallen bomen is het goed te doen!

Krijgen nu een gemakkelijk pad met op een beperkt aantal punten ‘uitzicht’. Daar we op de bergkam komen is het uitzicht zeer fraai ware het niet dat er nu wolken en ‘mist’ zijn. De onverharde weg waarop we komen daalt ‘sterk’. Zoiets moet je altijd ‘bezuren’ omdat we via een bewegwijzerd pad weer moeten klimmen. Eenmaal op hoogte volgen we een 4×4 weg. Voor de 2e keer een verademing. Bij het bord ‘Santiago del Teide 2 km’ gaan we weer naar beneden. Fraaie uitzichten maar lastig te lopen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte
Lengte:
12.5 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; Stapzekerheid, en wandelstokken aanbevolen. Geen hoogtevrees.

Gewandeld:
19/11/2019
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)