2.40 Santiago del Teide RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en mooie wandeling.
Vertrekpunt bushalte/kerk aan de TF-82 in Santiago del Teide. Het eerste gedeelte is bewegwijzerd [= richting Chinyero]. Geen gemakkelijk pad. De grootste stijging hebben we gehad nadat we op de onverharde weg komen. Passeren het gedenkmonument El Calvario. Bij waypoint KP Vergara begint de Pista Canal de Vergara.

Bij waypoint PR 43.2 gaan we van de Pista af en komen op één van de bewegwijzerde routes in dit gebied. Gaan nu richting San José de Los Llanos. Gaan niet het dorp is maar lopen ‘achterlangs’. Is nog een flinke klim tot aan de onverharde weg! Steken even later de Pista Del Pino Loro over [rechtsaf richting Los Partidos]. Gaan van de onverharde weg en komen dan op een fraai pad dat later weer overgaat in een onverharde weg. Op het punt waar een bewegwijzerde route begint is het gedaan met het rustig wandelen: een sterke daling zet zich in tot aan Valle de Arriba. Het meest lastige deel van de wandeling!

Vanaf Valle de Arriba tot aan Santiago del Teide gaan we over asfalt/trottoir. Gemakkelijk te lopen. Het allerlaatste stuk in Santiago lopen we in de barranco en bij de kerk komen we op de TF-82 bij onze eindbestemming.
Wandeling 2.40 is 3 km langer dan de 2.39 maar qua tijd hetzelfde. Belangrijkste reden is de ondergrond van de paden/wegen. 2.40 25% ‘keien’ en 2.39 75% keien! (globale schatting).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte
Lengte:
16.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
14/11/2019
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)