2.39 Santiago del Teide RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en mooie wandeling.
Vertrekpunt bushalte/kerk aan de TF-82 in Santiago del Teide. Het eerste gedeelte gaat over asfalt. Het pad dat rechtsaf gaat loop je zo voorbij! Komen uit bij de ‘afslag’ van de ‘nieuwe’ TF-1, steken deze over, en vervolgen onze route tot aan de TF-1 waar we nu onderdoor gaan! Vanaf waypoint KP Manchas is het pad nu óók bewegwijzerd. Maar we hebben geen (richting) bord gezien in Arguayo.

In Arguayo gaan we grotendeels de bewegwijzerde route naar Santiago del Teide volgen. Is opnieuw een flinke klim maar het landschap vergoedt veel! Het laatste gedeelte tot aan de TF-375 is een straffe daling! Gaan door het dorp Las Manchas. Het eerste gedeelte vanaf het dorp bevat stijgingen én dalingen. Vanaf waypoint 3.87.1 begint opnieuw een straffe daling. We komen uit op de Camino Real die ons bij onze eindbestemming brengt. Het laatste gedeelte gaan we via de barranco en komen bij de kerk uit.

Een groot deel van de route bestaat uit losse keien/stenen. Niet gemakkelijk beloopbaar. Eén van de redenen de wandeling de classificatie ‘zwaar’ te geven.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte
Lengte:
13.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
07/11/2019
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)