2.37 Valle de Arriba RW2 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Ermita aan de Camino Real richting Valle de Arriba. Lichte, afwisselende en fraaie wandeling. Voldoende parkeerplaats en een bushalte (lijn 462). Direct na de Ermita/Iglesia houden we links aan en gaan een onverharde weg op. Als we deze weg verlaten moeten we even ‘klimmen’ en komen dan op een pad. Sluit aan op de Camino Las Barranqueras die uitkomt op de TF-373. Ligt fraai in het landschap.

Hebben nog een uitstapje (ca. 500 h/t) naar de ‘lichtmast’ gemaakt. Heel dichtbij geweest! Bij waypoint 2.37.1 is een fraai uitzichtpunt.
In 2022 hebben wij ‘ontdekt’ dat de Freizeitkarte een pad aangeeft dat op de TF-82 uitkomt. Zie wandeling 2.60 Las Barreras (TF-82 bij Fleytas).

Lopen kort langs de TF-373 en bij de rotonde gaan we rechtsaf en direct weer rechtsaf een onverharde weg op. Krijgen nu uitzicht op het Teno-gebied. Heel mooi! Gaat langzaamaan over in een pad maar blijft goed te lopen en te volgen. Wordt weer een onverharde weg totdat we aansluiten op een bewegwijzerde wandeling. Op dat punt zetten we een flinke daling in over een niet al te gemakkelijk pad. Opnieuw fraaie vergezichten.

Aan al het mooie komt een eind (!) als we op de geasfalteerde weg komen. Zijn dan al dicht bij onze eindbestemming. Kunnen terugzien op een relatief korte, lichte en mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Real, Valle de Arriba, waypoint ErmitaSA
Lengte:
8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
250 meter (totaal); met uitstapje 50 meter extra
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
01/12/2018
Verbindingen:

Valle de Arriba (TF-82)
Bus: lijn 462, halte 7580/1 (Iglesia)
Auto: Camino Real, waypoint ErmitaSA
Los Partidos (TF-373)
Bus: TF-373, halte bij rotonde Los Partidos, waypoint BusPartidos
Auto: TF-373, bij 1e rotonde vanaf Santiago del Teide, waypoint BusPartidos