2.36 Los Partidos RW4 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aan de TF-373, richting San José de Los Llanos (vanaf Santiago del Teide), bij de eerste rotonde, 1e afslag, d.i. een betonde weg tot aan het Rural Hotel (2019). Dit is het vertrekpunt van de wandeling (waypoint BusPartidos).
Voor een groot deel een boswandeling. Gebied rondom Chinyero erg indrukwekkend!

Eerste gedeelte gaat over de Pista Del Pino Loro en we laten het Hotel Rural Caserio Los Partidos rechts liggen. Tot aan waypoint PRTF43.2 is een langzame stijging. Nu krijgen we een sterkere stijging en komen we o.a. in lava-landschap waar niets groeit! Een heel fraai gedeelte maar wel een lastig pad.
Maken ‘feitelijk’ voor driekwart gebruik van route ‘circular’ rondom de Chinyero (5.7 km). Bij waypoint 2.36 hebben we voor het eerst een piepklein uitstapje gemaakt. Wordt beloond met heel fraai uitzicht op de Teide! Op het punt dat we de route ‘circular’ verlaten gaan we richting Area Recreativa las Negras (bewegwijzerd).

Bij het verlaten van de bewegwijzerde route gaan we de Pista Canal de Vergara op met een ‘waarschuwingsbord’ dat we de paden niet mogen verlaten vanwege de kwetsbaarheid van het natuurgebied. Houden daarna weer een ‘bewegwijzerde’ route aan richting San Jose de Los Llanos. Even vóór de verharde weg gaan we rechtsaf richting Punta de Teno (bewegwijzering Teno-gebied). Steken de Pista Del Pino Loro over en krijgen dan nog een heel fraai gedeelte in de wandeling met uitzicht op het ‘Masca’ gebied.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde, waypoint BusPartidos
Lengte:
18 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
26/11/2018
Verbindingen:

Los Partidos
Bus: TF-373, halte bij rotonde, waypoint BusPartidos, lijn 360 en 392, haltes 4603/4604 (Hotel Rural)
Auto: TF-373, bij 1e rotonde gerekend vanaf TF-82, waypoint BusPartidos