2.35 El Molledo (TF-82) – Los Gigantes

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai met een aantal stevige hindernissen. De wandeling begint bij de bushalte aan de TF-82. Parkeren van de auto is mogelijk in de nabijheid van de kerk in El Molledo, aan de Calle La Calzada op ca. 200 meter afstand van de bushalte.

Het eerste gedeelte van de route gaat via de bewegwijzerde wandeling PR TF-65.3. Bij het richtingbordje El Molledo gaan we ‘rechtdoor’. Geen gemakkelijk pad!
Langzamerhand beginnen we te dalen richting Galería de la Junquera. Het laatste deel is een pittige daling. Op de OSM vermeld als ‘Barranco Seco’ maar op de officiële topokaart Barranco Mancha de Los Díaz. Vanaf dat punt wordt het volgen van het pad lastiger. Soms in de barranco (moeilijk om te lopen; wandelstenen geplaatst) en dan weer op het pad. Bovendien behoorlijk geërodeerd. De tijd nemen én kijken!

Bij waypoint KP Tuberia zijn we in de directe nabijheid van de ingang van de Galería. Ca. 900 meter lang en goed om te lopen maar zak/hoofdlampen zijn een vereiste. Ook een goede hoofdbedekking is belangrijk!
Bij de ingang van de tunnel (naar de kust) zien we in de verte de uitgang. Bij de uitgang slaat de GPS op hol. Aan en uitgezet maar grote moeite met plaatsbepaling. Ook hier zijn groene stippen aangebracht. Het lijkt moeilijk (is het ook) maar met enige inspanning komen we weer op een iets normaler wandelpad. O.i. minder goed herkenbaar en beloopbaar dan een aantal jaren geleden. Wandelstenen en groene stippen wijzen ons de weg. Het uitzicht op de oceaan en de steile rotsen is adembenemend.

We komen uit op de Calle Tabaiba en gaan dan naar het busstation van Los Gigantes. Enerverende maar mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Molledo, bij bushalte of de kerk, waypoint BusElMolledoTF82 of El Molledo
Lengte:
9 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
240 meter stijgen; 1075 meter dalen
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen, wandelstokken en stapzekerheid.
Zak/hoofdlamp voor tunnel en hoofdbedekking.

Gewandeld:
26/03/2018
Verbindingen:

El Molledo TF-82
Bus: waypoint BusElMolledoTF82, lijnen 325, 460, 461 en 462, haltes 4688/4677.
Auto: TF-82 “afslag” El Molledo, in nabijheid waypoint El Molledo.
Los Gigantes
Bus: Calle Del Hibisco, waypoint BusLosGig, lijnen 325,461/62,473,477 en 493/94, halte 7228
Auto: bij haven Los Gigantes (op tijd) of bij busstation (heel vroeg!; waypoint BusLosGig)