2.33 Arguayo RW3 (TF-375)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt Museum Centro Alfarero nabij de bushalte. Voldoende parkeerruimte in directe omgeving. Eerste stuk gaat via de bebouwing. Als we het dorp uitgaan houden we links aan en gaan de SL-60 bewegwijzerde route op. Is een lastig pad om te lopen. Je loopt feitelijk over een grint/stenen bed. Stijgen is gemakkelijker dan dalen! Maar het kost wel ‘concentratie’.
Feitelijk hebben we de wandeling in tweeën gesplitst. Na ca. 3.5 km is het mogelijk een afsnijder te nemen en dan wordt de wandeling ca. 8.9 km ofwel 2.6 km korter.

Na de ‘splitsing/mogelijke afsnijder’ komen we weer in een ander landschap. Het pad is hier beter begaanbaar en de uitzichten zijn fraai. Maken kort gebruik van de PR TF-43 en komen dan heel even op de Pista Canal de Vergara en gaan dan een ‘onverharde’ weg op die feitelijk parallel loopt met de Pista. Komen voor de 2e keer op de Pista Canal de Vergara. Bij waypoint KP2 Chio gaan we een ‘wandelstenen’ pad op. Goed herkenbaar en uitstekend te lopen.

Bij waypoint KP1 Chio komen we weer op de bewegwijzerde route die naar Arguayo gaat. Het laatste stuk is nog een stevige afdaling over grint/keien. Niet altijd even gemakkelijk.
Samenvattend: fraaie wandeling met mooie vergezichten over (deels) niet al te gemakkelijke paden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Museum Centro Alfarero, waypoint BusArguayo
Lengte:
11.5 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
12/03/2018
Verbindingen:

Arguayo TF-375
Bus: Museum Centro Alfarero, haltes 7575/7605, lijn 462, waypoint BusArguayo.
Auto: parkeren in de nabijheid museum, waypoint BusArguayo