2.32 Mancha Redondo RW2 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint Mancha Redonda TF38. In de berm is het mogelijk te parkeren. Of de GPS of de autonavigatie (met mogelijkheid van inbreng van lengte- en breedtegraad) brengt ons feilloos naar het beginpunt. Geen busverbinding. Prachtige wandeling door zeer rotsachtig gebied.
Omdat er vangrail geplaatst is, is het ietwat lastiger het ‘begin’ te vinden. Een paar meter áchter de vangrail en dan ‘zie’ je het pad met wandelstenen.
Het eerste gedeelte is o.i. een ‘eigen’ gemaakt pad dat redelijk frequent wordt gebruikt getuige het grote aantal wandelstenen en de ‘zichtbaarheid’ van het pad. Gelukkig is het een ‘langzame’ klim.

Komen op een 4×4 weg die overgaat in de Pista Canal de Vergara. Canal de Vergara is o.i. de meest lange en bekende waterleiding van Tenerife. Krijgen heel fraaie uitzichten op het Teno-gebied. De weg naar Masca is duidelijk zichtbaar. Ook de Teide, gedeeltelijk wit, is tussen de witte wolken redelijk zichtbaar. Maken even kennis met de bewegwijzering maar bij een kruis gaan we rechtdoor. Redelijk pad maar opletten geboden.

Voorbij waypoint KP5 Chinyero gaan we nog één keer tussen de kale rotsen. Blijft indrukwekkend! Hier en daar staat een pijnboom maar grotendeels zijn het nog ‘maagdelijke’ rotsen. Als we de ‘bosrand’ naderen hebben de rondwandeling gehad en gaan weer de verbinding maken met de TF-38.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 waypoint Mancha Redonda TF38
Lengte:
7.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
250 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
01/02/2018
Verbindingen:

TF-38 Mancha Redonda
Bus: geen
Auto: waypoint Mancha Redonda TF38