2.30 Tamaimo RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en zeer mooi.
Wij zijn vertrokken vanaf de parkeerplaats in de omgeving van de kerk van Tamaimo. Echter: geen hoogtevrees en stapzekerheid. Advies: tegen de wijzers van de klok lopen. In de lengte is de afstand naar de twee bushaltes meegenomen. Zonder deze bushaltes 2 x ca. 400 meter (h/t) minder.

Eerste gedeelte over asfalt maar al snel komen we op een pad en steken de Barranco El Molledo over. Langzame klim in een fraai landschap. Waar we linksaf gaan wacht ons een steviger klim maar de uitzichten vergoeden vrijwel alles. Op de T-kruising gaan we rechtsaf en komen dan op een ‘lastig’ pad. Wel hebben we bijzonder aangename vergezichten over het Teno-gebied. Bij de eerste splitsing houden we ‘links’ aan en komen dan op een nog vervelender pad. Goed opletten want het pad is soms heel smal. Niet geschikt voor hoogtevrezers!

Het landschap is fenomenaal. Maar als we op de Llano de Guama komen is het met het uitzicht gedaan. Een heel ander landschap ontvouwt zich. Als we ‘overgestoken’ zijn komen we op de bewegwijzerde route Tamaimo Circular. Dit gedeelte is het meest vervelende deel ondanks het uitzicht op onder meer Los Gigantos. Sterk geërodeerd en ‘stijl’ naar beneden!

Het is een verademing als we weer op de PR TF-65 (Santiago del Teide – Puerto Santiago) komen. Ligt ook mooi in het landschap maar is tegelijkertijd een langzame klim van rond de 150 meter. Maar we zijn dan niet ver meer verwijderd van de kerk van Tamaimo of van één van de twee bushaltes.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Kerk Tamaimo, Calle Real, waypoint Tamaimo
Lengte:
7.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, wandelstokken aanbevolen en stapzekerheid

Gewandeld:
29/12/2017
Verbindingen:

Tamaimo
Bus: TF-82, waypoint BusTamaimoTF82, halte (Malpais) 7485/7486 (lijn 460).
Bus: TF-454, waypoint BusTamaimoTF454, halte (La Calzada) 7583/7600, lijnen 325 en 461/462
Auto: bij kerk, waypoint Tamaimo