2.29 Los Partidos RW3 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aan de TF-373, richting San José de Los Llanos (vanaf Santiago del Teide), bij de eerste rotonde, 1e afslag, d.i. een ‘betonde’ weg tot aan het Rural Hotel (2019). Dit is het vertrekpunt van de wandeling (waypoint BusPartidos).
Grotendeels boswandeling. Gebied rondom Chinyero erg indrukwekkend!

Eerste gedeelte gaat over de Pista Del Pino Lora en we laten het Hotel Rural Caserio Los Partidos rechts liggen. Tot aan waypoint PRTF43.2 is een langzame stijging. Nu krijgen we een sterkere stijging en komen in lava-landschap waar niets groeit! Een heel fraai gedeelte maar wel een lastig pad.
Waar we de Pista Canal de Vergara oversteken komen we weer in het bos. Uitstekend afgebakend pad!
Gaan van de bewegwijzerde route af en maken een extra rondje en komen dan uit bij de Area Recreativa San José de Los Llanos. Lopen door het ‘dorp’ en gaan dan weer een oude SL-route op.

Voor het afdalen naar de Barranco El Guirre moeten we links aanhouden! Een aantal trappen is gemaakt waar in het verre verleden een hekwerk is geplaatst. Bijna geheel verdwenen en daarom ‘oppassen’. Aangekomen bij de Galería la Flora is het pad – in vergelijking tot een aantal jaren geleden – veel smaller geworden. Gelukkig wordt er redelijk veel gelopen want anders zou het pad reeds volledig zijn dichtgegroeid met braamstruiken. Bij wandeling 7.28 El Tanque – Atalaya h/t (dezelfde SL-wandeling!) is ook sprake van het dichtgroeien door braamstruiken. Onderhoud is er niet gepleegd!
We zijn nu bij het laagste punt van de wandeling en ons wacht nog 2x keer een flinke stijging. Bijna aan het eind kunnen we de bewegwijzering niet volgen omdat werkzaamheden worden uitgevoerd bij het toekomstige museum bij ons beginpunt Los Partidos.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde, waypoint BusPartidos
Lengte:
16.3 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen, zie opmerking tekst braamstruiken.

Gewandeld:
11/12/2017
Verbindingen:

Los Partidos
Bus: TF-373, halte bij rotonde, waypoint BusPartidos, lijn 360 en 392, haltes 4603/4604 (Hotel Rural)
Auto: TF-373, bij 1e rotonde gerekend vanaf TF-82, waypoint BusPartidos