2.28 Arguayo RW2 (TF-375)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zéér fraaie wandeling.
Vertrekpunt het Museum Centro Alfarero. Steken de TF-375 over en gaan een ’trap’ op. Uitzichten zijn direct heel mooi. Goed begaanbaar pad. Onder ons een grote vallei en vóór ons de Teno. Bij helder weer adembenemend. De auto’s op de TF-1 zijn heel goed te horen!

Eerst een stijging en daarna een daling tot aan de TF-1. Hier en daar pittig. Vanaf de TF-1 stijgen we weer naar Las Manchas via een onverharde/4×4 weg. Passeren de kerk en gaan even verderop rechtsaf. In tegenstelling tot wandeling 2.10 (Arguayo RW1 TF-375)) volgen we vanaf Las Manchas naar de Ermita Del Santo Angel de la Guarda een andere route. Dit onderdeel is een lastig gedeelte van de wandeling. Eerst passeren we het sportveld en komen dan op de TF-375. Na 60 meter gaan we rechts een ‘pad’ op. Redelijk goed zichtbaar. Weer op de TF-375 en gaan dan links een ‘oud’ pad op.

Goed te volgen maar in de nabijheid van waypoint LastigPunt 2.28 houdt het ‘plotseling’ op. De GPS is nu onze gids. Hier en daar is ‘witte’ verf gebruikt en zijn wandelstenen geplaatst. Later komen we op een redelijk ‘normaal’ pad. Wij gaan rechtsaf (wandelstenen geplaatst; pad loopt door waarop wij lopen) en volgen de ‘wandelstenen’. Aardig wat ‘bijgeplaatst’. Komen bij de Ermita en áchter de Ermita houden we links aan.

Prima pad dat ons brengt op de onverharde weg richting de TV masten van La Hoya. Nu hebben we o.a. uitzicht op de Teide. Bij de masten hebben aan beide kanten uitzicht: bijzonder mooi! Bij waypoint KP La Hoya (in de bocht) volgen we de route die we eerder gelopen hebben (route is niet vermeld op de OSM-kaart). Feitelijk volgen we, zoveel als mogelijk, de ‘waterleiding’ over een afstand van ca. 200 meter. Geen duidelijk pad! Echter na 200 meter komt er een ‘sendero’. Prima te lopen. Nu nog 250 meter en dan hebben we de wandeling ‘rond’ gemaakt.
Lichte wandeling maar vanwege de ‘lastige’ gedeelten hebben we de classificatie ‘middelzwaar’ gegeven.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Museum Centro Alfarero, waypoint BusArguayo
Lengte:
6.7 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
240 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken

Gewandeld:
30/11/2016
Verbindingen:

Arguayo (TF-375)
Bus: Museum Centro Alfarero, haltes 7575/7605, lijn 462, waypoint BusArguayo.
Auto: parkeren in de nabijheid museum, waypoint BusArguayo