2.27 Valle de Arriba RW1 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Ermita aan de Camino Real richting Valle de Arriba. Lichte, afwisselende en fraaie wandeling. Voldoende parkeerplaats en een bushalte. In maart is het bijna altijd een bloemenpracht langs de route!

Eerst gaan we richting Valle de Arriba en daarna rechtsaf de Calle San Fernanda op om direct weer rechtsaf te gaan, d.i. Calle El Reventon. We gaan daarna een pad op dat in het begin– na en bij regen – glibberig kan zijn. Uitzichten zijn fraai. We lopen ook door een gebied waar – na de laatste vulkaanuitbarsting – nog steeds geen enkele begroeiing is. Een heel apart gedeelte van de wandeling.

We maken nog een uitstapje naar het gedenkmonument van de vulkaanuitbarsting in het begin van de 20e eeuw. Paden/onverharde wegen zijn in het algemeen vrij gemakkelijk te lopen. Op een steenworpafstand passeren we Hotel Rural Caserio Los Partidos en komen dan op de Pista Del Pino Loro die eindigt bij de TF-373. Bij de rotonde is een bushalte, waypoint BusPartidos.

Bij dit waypoint kunnen we kiezen uit twee tracé’s:
De route van de track tot aan waypoint 2.37 waar een pad naar beneden gaat OF ca. 500 meter de TF-373 volgen. De route van de track is mooier maar ietwat moeilijker.
Komen uit bij waypoint TF-373 of pad en gaan dan een ‘nieuwe’ camino (Camino Las Barranqueras) van ca. 1 km lengte naar Valle de Arriba die ons naar onze eindbestemming leidt. We hebben aan het eind een piepkleine afbuiging gemaakt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Real, Valle de Arriba, waypoint ErmitaSA
Lengte:
10.1 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/03/2016
Verbindingen:

Valle de Arriba (TF-82)
Bus: lijn 462, halte 7580/1 (Iglesia)
Auto: Camino Real, waypoint ErmitaSA
Los Partidos (TF-373)
Bus: TF-373, halte bij rotonde Los Partidos, waypoint BusPartidos
Auto: TF-373, bij 1e rotonde vanaf Santiago del Teide, waypoint BusPartidos