2.26 Santiago del Teide RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint SantDelTeide aan de TF-82. Voldoende parkeerruimte. ‘Tegenover’ de kerk gaan we een ‘doodlopende’ weg in en gaan dan vrijwel direct rechtsaf de brede barranco in en gaan achterlangs de Area Recreativa en komen uit bij de TF-82. Een lichte en fraaie wandeling.

We steken de TF-82 over en gaan richting Valle de Arribe. Even voorbij de Ermita Santiago Apóstol gaan we links een 4×4 weg op en komen uit bij het beginpunt van de (gerestaureerde) Camino Las Barranqueras van ca. 1 km lengte en komen dan op de TF-373.
Op dit punt (waypoint TF-373 of pad) kunnen we kiezen uit twee tracé’s:
De route van de track (richting waypoint 2.37). Ietwat moeilijker maar mooier of de TF-373 volgen tot aan de rotonde en dan rechtsaf een onverharde weg op.

Komen langs Hotel Rural Caserio Los Partidos. Blijkbaar hebben we altijd pech: Op al onze wandelingen zijn de Hotel Rurals gesloten of (nog) niet open! Onverrichter zake gaan we weer terug naar de Pista Del Pino Loro en gaan bij de 1e 4×4 weg rechtsaf waar een verbodsbord staat voor ‘quad-voertuigen’ of iets wat daarop lijkt.

Een deel van de route gaat langs ‘boomgaardjes’ van vijgenbomen. Niet duidelijk is of deze nog in gebruik zijn. We passen het gedenkmonument El Calvaria de los Baldios dat als herinnering dient aan de vulkaanuitbarsting in 1909. Vanaf dat punt is de wandeling bewegwijzerd tot aan Santiago del Teide. Op sommige punten is het pad sterk geërodeerd. Ook de ondergrond is hier en daar erg ‘rul’. Eén moment van niet opletten en je ligt horizontaal. In het laatste stuk staan amandelbomen. Nu niet in bloei maar in de maanden januari/februari is het een lust voor het oog. Ons eindpunt is de kerk. Voldoende gelegenheden de inwendige mens te verzorgen. Ook is er een informatiecentrum.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte
Lengte:
10.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 350 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/11/2015
Verbindingen:

Santiago del Teide
us: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)

Los Partidos
Bus: TF-373, halte bij rotonde Los Partidos, waypoint BusPartidos
Auto: TF-373, bij 1e rotonde vanaf Santiago del Teide, waypoint BusPartidos