2.25 Santiago del Teide RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint SantDelTeide aan de TF-82. Voldoende parkeerruimte. ‘Tegenover’ de kerk gaan we een ‘doodlopende’ weg in en gaan vrijwel direct rechtsaf de brede barranco in en gaan achterlangs de Area Recreativa en komen uit bij de TF-82. Een lichte en fraaie wandeling. Bij de TF-82 gaan we linksaf en direct na een scherpe bocht naar rechts gaan we links een pad op. Niet (meer) bewegwijzerd maar niet alle tekens zijn verwijderd.

Het pad is aan de ‘rand’ van het bos en biedt mooie uitzichten. Wel een pittige klim! Aangekomen bij de 4×4 weg volgen we de bewegwijzering van de PR TF-51 richting Erjos. Steken een geasfalteerde weg over en komen dan op een sterk geërodeerd pad. Kan bij regen behoorlijk glad zijn. Lopen langs/tussen de meertjes waar we zelfs een reiger hebben gezien. Na een aantal haarspeldbochten komen we weer uit op de TF-82 in de directe nabijheid van restaurant Fleytas.

Voorbij het kruispunt (rechts naar Santiago del Teide) gaan we links een ‘beton’ weg op. Dalen en klimmen! Komen dan op de TF-373 en gaan rechtsaf en volgen deze weg ruim 300 meter en gaan dan linksaf een (gerestaureerde) camino op die ons leidt naar Valle de Arriba. Ligt bijzonder fraai in het landschap.

In Valle de Arriba komen we uit bij de Ermita Santiago Apóstol. Volgen de weg tot aan het ‘kruispunt’, steken de TF-82 over, en lopen door de barranco naar de Area Recreativa van Santiago del Teide, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte.
Lengte:
9.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
250 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken

Gewandeld:
13/11/2015
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)