2.24 Ermita Del Santo Angel de la Guardia RW2 (TF-375)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie wandeling.
Vertrekpunt is de Ermita aan de TF-375. Even vóór de Ermita (gerekend vanaf Arguayo) kunnen we aan de rechterkant parkeren. De eerste paar honderd meter van de wandeling gaat over rotsige grond. Meestal is het pad dan minder goed zichtbaar of zelfs even onzichtbaar.
Het landschap is op de heenweg totaal verschillend van de terugweg.

Wanneer de wandeling over rotsige grond gaat is een gps onontbeerlijk. ‘Moeilijke’ stukken kunnen dan overbrugd worden. Een deel van de wandeling gaat over ‘bewegwijzerde’ routes. Niet altijd gemakkelijker begaanbaar dan niet gemarkeerde routes. Bij El Calvaria de Los Baldios is een gedenkmonument. Op dat punt is de lavastroom van de El Chinyero in 1909 gestopt. Informatie staat op een paneel.

We gaan weer terug en vervolgen de ‘onverharde’ weg. Gaan dan linksaf een goed pad op dat ons leidt naar de TF-373.
Bij waypoint Los Partidos kunnen we kiezen uit twee tracé’s:
De route van de track tot aan waypoint 2.37 waar een pad naar beneden gaat OF ca. 500 meter de TF-373 volgen. De route van de track is mooier maar ietwat moeilijker.
Komen uit bij waypoint TF-373 of pad en gaan dan een ‘nieuwe’ camino (Camino Las Barranqueras) van ca. 1 km lengte naar Valle de Arriba.  Ligt mooi in het landschap. Even voor Las Manchas steken we een ‘industrieterrein’ over. Helemaal zwart! Gaan door het dorp Las Manchas en komen dan op de route naar de Ermita Del Santo. Een flinke laatste klim met fraai uitzicht.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-375, Ermita Del Santo Angel de la Guardia, waypoint Ermita DSAdlG
Lengte:
13.9 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
04/11/2015
Verbindingen:

Las Manchas (TF-375)
Bus: TF-375, Ermita Del Santo, lijn 462, haltes 7577/7603, waypoint Ermita DSAdlG
Auto: TF 375, idem