2.22 Mancha Redonda RW1 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint Mancha Redonda TF38. In de berm is het mogelijk te parkeren. Of de GPS of de autonavigatie (met mogelijkheid van inbreng van lengte- en breedtegraad) brengt ons feilloos naar het beginpunt. Geen busverbinding. Prachtige wandeling door zeer rotsachtig gebied.
Omdat er vangrail geplaatst is, is het ietwat lastiger het ‘begin’ te vinden. Een paar meter áchter de vangrail en dan ‘zie’ je het pad met wandelstenen.
Het pad van deze wandeling staat uitsluitend vermeld op de OSM-kaart. Blindstaren op dit kaartmateriaal kan aangename maar ook onaangename verrassingen opleveren. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk. Het pad is goed te volgen en is voorzien van heel veel wandelstenen. Maar het pad wijst zich ook, voor een groot deel, zelf. Maar waar getwijfeld wordt staan (gelukkig) wandelstenen. Waar de ‘echte’ rondwandeling begint gaan we rechtsaf een pad op dat over een open, rotsachtig, terrein gaat. Aan het kleurverschil met de omgeving is o.a. te zien waar het pad loopt.

Bij waypoint KP5 Chinyero gaat er een pad richting TF-38 (niet vermeld op enig digitaal kaartmateriaal). We zijn dan aan de rand van het  boomgebied. Tot aan waypoint KP Chinyero lopen we beschut en dan gaan we weer naar het open, rotsachtig, terrein. Ook hier zien we duidelijk het pad door o.a. het kleurverschil. Als we meer in het boomgebied komen verdwijnen de wandelstenen. Het is mogelijk dat we een pad ‘misgelopen’ zijn maar we lopen consequent door (hier en daar een wandelsteen geplaatst) en we komen uit op een 4×4 weg. Het laatste stuk tot aan de 4×4 weg is geen (duidelijk) pad maar goed te lopen. Zéker met de beschikbare gpx-file!

We volgen de 4×4 weg bijna 400 meter en gaan dan links een breed pad op dat, na korte tijd, overgaat in een smal pad. Opnieuw goed door wandelstenen gemarkeerd. We lopen dan voornamelijk door bosgebied en komen dan aan het eind van de rondwandeling en gaan rechtsaf het pad op waar we op de heenweg óók gelopen hebben. Samenvattend: Prachtige wandeling met o.a. zicht op het bergmassief van de Pico Viejo dat op de dag van de wandeling voor een groot deel met sneeuw was bedekt!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 waypoint Mancha Redonda TF38
Lengte:
6.3 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
250 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/02/2014
Verbindingen:

TF-38 Mancha Redonda
Bus: geen
Auto: waypoint Mancha Redonda TF38