2.20 Santiago del Teide – Guía de Isora

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende en zware wandeling.
We vertrekken vanaf Parque Recreativa/kerk aan de TF-82 waar in de nabijheid ook de bushalte is. Het eerste gedeelte gaan we feitelijk door de barranco om later aan te sluiten op de PR TF-65 (2.13 Santiago del Teide – Puerto Santiago). We bevinden ons direct in een mooi landschap! In El Molledo zetten we koers naar Arguayo. Gaan de ‘auto’ weg onderdoor en gaan dan klimmen. Het is duidelijk te zien dat het pad is opgeschoond. Veel struiken zijn afgeknipt ondanks het feit dat het geen bewegwijzerde route is. Uitzichten op het Teno gebied en dáárom heel fraai.

In Arguayo lopen we even het kerkplein op en daarna komen we langs de Cementerio en gaan dan een onverharde weg op die overgaat in een pad om later weer te ‘veranderen’ in een onverharde weg. Op een aantal plekken is een rulle ondergrond. In Chío lopen we een flink stuk langs de TF-82 en aan het eind van het dorp houden we links aan. Ook hier passeren we een Cementerio. Ook hier een (on)verharde weg tussen de akkertjes die overgaat in een pad.

Ook in Chiguergue komen we weer op asfalt en ‘naast’ de kerk gaan we een pad op dat niet zo gemakkelijk te lopen is. Stapzekerheid is dan belangrijk. Op het punt waar we rechts gaan is weer een gemakkelijker pad. We gaan weer van het pad af waar – volgens onze kaarten – geen pad is getekend maar er is wel een duidelijk pad dat uitkomt op de verharde weg naar Guía de Isora. In een rechte streep naar onze eindbestemming maar werkzaamheden in het centrum verplichten ons een ommetje te maken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte
Lengte:
13.9 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter stijgen; ruim 700 meter dalen.
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.
Wegens werkzaamheden aan de TF-1 kunnen wandelpaden zijn afgesloten (vanaf 2019).

Gewandeld:
21/03/2019
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)
Guía de Isora
Bus: TF-82, busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)