2.19 San José de Los Llanos RW1 (TF-373A)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Zona Recreativa van San José waar ook een bushalte is. We lopen langs de kerk. We steken de TF-373 over en we hebben het idee dat we op open terrein gaan lopen. Interessante route. Het weer was wat minder maar in deze omgeving is dit zeker geen uitzondering. De uitbundige plantengroei is geen gevolg van droogte! Na korte tijd verdwijnen we echter in een ravijn tot aan de Galería de la Flora, waar een aantal informatiepanelen staat zonder informatie!

Ook een gebouw wat deels gerestaureerd is (van Europees geld?). Nu geheel verlaten! In 2019, zes jaar later,  gebouw in de bramen en de route ook ‘bijna’ overgroeid. In 2022 weer volledig opgeschoond!
De route is bewegwijzerd maar voldoet o.i. niet aan de huidige normen. Voor ons gevoel zijn er verschillende soorten aanwijzingen gebruikt. Even voorbij de Galería komen we op een kruispunt waar uitsluitend een bord richting Ruigómez staat (rechtdoor) maar van linksaf komt ook deze (bewegwijzerde) route!

In Ruigómez komen we bij de kerk uit (TF-82) waar óók een informatiepaneel staat. Een kort stuk langs de TF-82 en dan gaan we rechtsaf. Er volgt dan een bord (rechtsaf) naar Lomo Molino maar niet naar Erjos (rechtdoor). In Erjos steken we bij de kerk de TF-82 over en lopen een gedeelte van de de route PR TF-51. Daar waar deze route rechtsaf naar San José gaat gaan wij rechtdoor en komen uit bij de Ermita San José.

We volgen de vooraf uitgestippelde route en komen dan op een pad wat uitkomt in de directe nabijheid van de Galería de la Flora van de héénweg. Hier en daar een markering maar wel van de verkeerde kleur. Bij het kruispunt zijn wel de goede kleuren (overgeschilderd!) gebruikt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Zona Recreativa, waypoint BusSanJose
Lengte:
9.7 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 250 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
08/02/2013
Verbindingen:

San José de Los Llanos (TF-373A)
Bus: Zona Recreativa, waypoint BusSanJose, lijn 360, haltes 4608/4599
Auto: In nabijheid kerk, waypoint SanJosedLL