2.18 San José de Los Llanos – La Montañeta

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de kerk van San José en we gaan de weg omhoog, richting Chinyero. Bij het bord PR TF 43.1 (=rechtsaf) gaan we rechtdoor richting Zona Recreativa; d.i. het beginpunt van de wandeling TF 51 (Los Llanos-Punta de Teno). Bij de Zona Recreativa is een bushalte, waypoint BusLosLlanos. We gaan het terrein op en bij het informatiepaneel over de wandelingen SL 294 gaan we linksaf en komen dan op een pad.

Freytag&Berndt heeft voor de lange afstandswandeling GR 133 hier een andere route getekend (via de rotonde en dan een kort stuk langs de TF-373) maar ‘ons’ deel van de route is zelfs voorzien van een (oude) bewegwijzering. Niet goed zichtbaar maar hier en daar zijn er nog markeringen.

Waar we bij ‘viersprong’ oversteken zijn we weer op de getekende route van F&B. We hebben zelfs uitzicht op de Teide. Geen foto kunnen maken -zoals veelal gebruikelijk – omdat het tegenlicht was. We komen op de TF-373, gaan een kort stuk langs de weg, en gaan dan een goed zichtbaar pad op. In de nabijheid van waypoint R 2.18 zijn de paden niet duidelijk zichtbaar. Ze zijn er wel maar er liggen vrij veel dennennaalden die het zicht op een pad sterk verminderen.

Wij hebben van twee kanten de route gelopen en daarom geven wij de voorkeur te vertrekken vanaf San José. Vanaf La Montañeta vinden wij het moeilijker het pad te vinden. Als we het pad te ‘pakken’ hebben, is het een fluitje van een cent! We komen op de bewegwijzerde wandeling uit van Arenas Negras naar Garachico PR TF-43 (onze wandelingen 7.07 en 7.01; La Montañeta RW en La Montañeta – Garachico). Bij de Ermita San Francisco hebben we nog een rondje over de brug gemaakt. Normaal steken we het terrein bij de Ermito over maar het ‘officiële’ parcours gaat via de brug over de TF-373.
Gezien de afstand is het geen probleem de wandeling heen en weer te lopen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Kerk San José de Los Llanos, waypoint SanJosedLL
Lengte:
4.4 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
170 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
02/02/2013
Verbindingen:

San José de Los Llanos
Bus: Zona Recreativa, waypoint BusSanJose, lijn 360, haltes 4608/4599
Auto: In nabijheid kerk, waypoint SanJosedLL

La Montañeta
Bus: TF-373, Ermita San Francisco, lijn 360, halte 4610/4597, waypoint Montaneta
Auto: TF-373, idem