2.17 Los Partidos RW2 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aan de TF-373, richting San José de Los Llanos (vanaf Santiago del Teide), bij de eerste rotonde, 1e afslag, d.i. een ‘betonde’ weg tot aan het Rural Hotel (2019). Dit is het vertrekpunt van de wandeling (waypoint BusPartidos). Lichte wandeling met fraaie uitzichten. De Teide in beeld en La Gomera en ook La Palma kwamen boven de wolken uit. De route bestaat voor een groot deel uit ‘caminos’ en onverharde wegen. Meestal is het mogelijk met een 4×4 auto deze wegen te berijden. Of het ook toegestaan is blijft voor ons de vraag.

Bovendien ‘versmalt’ de weg soms zodat er een breedte overblijft van nog geen meter. We lopen eerst een kort stuk ‘naast’ en boven de TF-373. Een heel mooi stuk met fraaie uitzichten. We draaien al het ware rond de Montaňa de Tamaseche heen. En óók nog in de schaduw! In dit gebied zijn heel veel paden. Reden is o.i. dat hier vroeger heel veel ‘landbouw’ is bedreven. Ook op onze wandeling hebben we hier en daar nog stukjes grond gezien die in ‘bedrijf’ waren. Meestal een ketting ervoor!

We komen ook nog op de Calle El Reventón. Aan het einde van deze straat staat het gedenkteken van Los Baldíos. Hier eindigde – naar overlevering – de lavatong uit de Chinyero op bevel van Christus (bron Wandelgids uitgegeven door gemeente Santiago del Teide). Op dit punt komt een aantal ‘wegen’ bij elkaar en is het ‘even’ goed opletten welk pad genomen moet worden. Bij waypoint KP Vergara loopt een belangrijk waterkanaal dat van heel ver komt (ca. 6.5 km hemelsbreed NW vanaf El Portillo) en (o.i.) gaat tot Aripe bij Chirche. Onze route 3.10 (Pinar Chio- El Portillo) loopt voor een groot deel ten zuiden van Canal de Vergara.

Vanaf waypoint PR TF 43.2 zijn we langs het gemarkeerde wandelpad naar Los Partidos gelopen. Nu uitstekend bewegwijzerd zulks in tegenstelling met onze wandeling die we in januari 2010 maakten (2.08 Los Partidos- Chineyro – San José de Los Llanos-Los Partidos).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde, waypoint BusPartidos
Lengte:
9.4 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
13/12/2012
Verbindingen:

Los Partidos
Bus: TF-373, halte bij rotonde, waypoint BusPartidos, lijn 360 en 392, haltes 4603/4604 (Hotel Rural)
Auto: TF-373, bij 1e rotonde gerekend vanaf TF-82, waypoint BusPartidos