2.16 La Hoya RW1 (TF-375)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Bij het museum Centro Alfarero, keramiek is zowel een bushalte als voldoende parkeerplaats voor de auto, langs de TF-2232. (waypoint BusArguayo). Fraaie en korte wandeling. We steken de TF-375 bij de pottenbakkersvrouw over en gaan een steile trap op. Houden rechts aan (een korte trap) en zien aan de linkerkant een smal pad. Het is even opletten maar daarna wijst het pad zich vanzelf. Op ca. 600 meter klimmen we 150 meter.

Als we in de nabijheid van de masten komen hebben we uitzicht aan beide kanten. Heel fraai als het helder weer is. Met winderig weer kan het behoorlijk koud zijn. Het laatste stuk van het smalle pad komt uit (hier en daar goed opletten) op een 4×4 weg dat naar de zendmasten leidt. Nog een pittige klim!

Boven bij de zendmasten zijn de uitzichten heel mooi. Het is een korte wandeling waar veel heel geboden wordt. Zonder meer een aanrader! We komen aan het eind weer uit op de TF-375. Even verderop is aan de linkerkant de bekende ‘Area Recreativia/barbecueplaats’. We gaan de Calle San Isidro in (daar staat een bordje richting museum); bij T-kruising de Calle El Carmen en komen dan weer uit bij het museum. Het museum is open!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Museum Centro Alfarero, waypoint BusArguayo
Lengte:
2.8 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
150 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/02/2012
Verbindingen:

Arguayo (TF-375)
Bus: Museum Centro Alfarero, haltes 7575/7605, lijn 462, waypoint BusArguayo.
Auto: idem