2.15 Arguayo – El Retamar – Tamaimo RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Bij het museum Centro Alfarero, keramiek is zowel een bushalte als voldoende parkeerplaats voor de auto, langs de TF 2232. (waypoint BusArguayo). We steken de TF-375 bij de pottenbakkersvrouw over en gaan een steile trap op. Houden links aan en komen vervolgens achter de Montaña de la Hoya. Het uitzicht op de vallei blijft indrukwekkend. Het pad is gemakkelijk te volgen. Daarna dalen we langzaam naar beneden en we zien in de verte de brug die we moeten oversteken. Als we achter ons kijken zien we heel duidelijk de weg uit de berg komen.

We steken, via de brug, de TF-1 over en ‘raken’ we bijna de TF-82. Het pad is goed te volgen. Tweemaal steken we de TF-82 voordat we in Tamaimo aankomen. Ondanks het feit dat we ‘onder’ lopen is het uitzicht mooi. Méér dan we verwacht hadden. In Tamaimo komen we op de TF-82 uit en gaan daar linksaf. Op dat punt is ook een café waar ze heerlijke koffie schenken. Het is ook een café waar bussen ‘aanleggen’, zo hebben we geconstateerd.

Even voordat we het dorp uitgaan (richting Guía de Isora) gaan we linksaf de Calle la Rosa in. Aan het eind van de straat bestaat de neiging het pad rechts te nemen (langs een waterleiding) maar het pad begint ‘links’. Het pad is goed te volgen en geeft fraaie uitzichten op Tamaimo en het achterland. Het is wel een behoorlijke klim maar het uitzicht vergoedt veel, zo niet alles!

We steken nu wel via een fraaie brug de TF-1 over en zien ook de twee ingangen waar de autoweg de berg in/uitgaat. Nu lopen we over een geasfalteerde weg tot aan de TF-375. We steken deze over en komen op de ‘oude’ doorgangsweg door Arguayo (TF-2232) en komen dan weer uit bij het museum Centro Alfarero.

NB: Bij vertrek uit Tamaimo beginnen we op het laagste punt in de wandeling. Omschrijving is van hoog naar laag en van laag naar hoog!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Museum Centro Alfarero, waypoint BusArguayo
Lengte:
6.9 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
460 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
15/02/2012
Verbindingen:

Arguayo (TF-375)
Bus: Museum Centro Alfarero, haltes 7575/7605, lijn 462, waypoint BusArguayo.
Auto: idem
Tamaimo
Bus: TF-82, waypoint BusTamaimoTF82, halte (Malpais) 7485/7486 (lijn 460).
Bus: TF-454, waypoint BusTamaimoTF454, halte (La Calzada) 7583/7600, lijnen 325 en 461/462.
Auto: omgeving bij bushalte.