2.11 Santiago del Teide – Chinyero

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Advies: wandeling maken eind januari/begin februari wanneer de amandelbomen in bloei staan. Voegt heel veel toe! Het meest gemakkelijk is deze route te lopen als je met vier personen bent en twee auto’s ter beschikking hebt. Wij hebben de route vanaf Chinyero gelopen! De route begint bij de Chinyero en gaat door bos, over lavavelden waar nog niets groeit na 100 jaar na de vulkaanuitbarsting en langs heel veel amandelbomen.

Het is een zeer afwisselende wandeling met heel veel soorten ‘ver’ gezichten. Het eerste stuk hebben wij de bewegwijzerde wandeling rondom de Chinyero niet gevolgd. Bij het richtingbord ‘Santiago del Teide’ zijn wij de route PR 43.3 gaan volgen. Uitstekend bewegwijzerd tot aan Santiago del Teide. Bij El Calvaria staat op het kruis (bijna onleesbaar) het jaar van de uitbarsting van de vulkaan: 1909.
Met name in het laatste stuk van de wandeling staan heel veel (bloeiende) amandelbomen. De vijgenbomen staan er wat troosteloos bij. Veel struiken zijn doodgegaan met de brand in de zomer van 2008. Gelukkig is er wel veel ‘nieuw’ groen en de grote ‘paardenbloemen’ staan op springen! Een lust voor het oog.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 (vanaf Chio) direct voorbij Km-paal 15 na bord Montaña Chinyero 1410 bij waypoint Chinyero
Lengte:
9.2 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
550 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Bloeiende amandelbomen eind januari/begin februari

Gewandeld:
24/01/2011
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, waypoint SantDelTeide, lijnen 325, 355, 460 en 462, haltes 4692/4673
Auto: TF-82 bij Parque Vicente (Area Recreativa)

Chinyero
Bus: Geen
Auto: TF-38, waypoint Chinyero