2.10 Arguayo RW1 (TF-375)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Als beginpunt van de wandeling hebben wij Ermita Del Santo Angel de la Guardia gekozen (TF-375) omdat we met de auto van dat punt zijn vertrokken. We lopen ca. 150 meter terug langs de TF-375 (richting Arguayo) en gaan een rul pad op. In het vroege voorjaar: een lust voor het oog!

Op het punt waar we rechtsaf gaan stond bij onze wandeling een heel klein kruis met bloemen. Het pad is goed voorzien van wandelstenen. Na ca. 300 meter, opnieuw ‘rechtsaf’ en dan komen op een pad waar op onregelmatige punten een witte paal is geplaatst met een nummering waarvan wij de logica niet hebben kunnen achterhalen. Het eerste gedeelte van de route tot aan Arguayo staat ‘vol’ met amandelbomen. In Arguayo gaan we de Calle San Augustin in, daarna de Calle San Luis. Op de T-kruising gaan we linksaf de Calle El Carmen in. Op de T-kruising hebben we een installatie gezien waar wijn gemaakt wordt. We komen uit bij het museum Centro Alfarero, keramiek (daar is ook een bushalte, waypoint BusArguayo).

We gaan rechtsaf en direct links en steken de weg (TF 375) over bij een beeld van een pottenbakkersvrouw (waypoint Arguayo). Een korte betonnen trap en aan het eind van de trap links aanhouden. We lopen nu achter de Montaña de la Hoya waarop zendmasten geplaatst zijn. Het tweede stuk van de wandeling is totaal anders dan het 1e gedeelte. We kijken nu in de vallei waaraan o.a. Santiago del Teide ligt en op het Teno-gebied. Ook de weg naar Masca is duidelijk te zien. Via de Camino de Las Manchas komen we Las Manchas binnen en lopen de Calle Los Manolos in. Bij de T-kruising gaan we rechtsaf de Calle San Isidro Las Manchas in.
We passeren de kerk, Iglesia Ntra.Sra. del Pilar, en bij de volgende T-kruising gaan we rechtsaf de Calle Los Pinos in. De straat gaat over in een pad dat ons leidt naar het eindpunt van onze wandeling, Ermito Del Santo Angel de la Guardia.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ermita Del Santo Angel de la Guardia (TF-375), bij waypoint Ermita DSAdlG
Lengte:
7.8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
325 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
19/11/2010
Verbindingen:

Arguayo (TF-375)
Bus: Museum Centro Alfarero, haltes 7575/7605, lijn 462, waypoint BusArguayo.
Auto: Nabijheid museum, waypoint BusArguayo OF Ermita aan de TF-375