2.09 Montaña de Bilma RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Wandeling met mooie uitzichten op zowel het berglandschap als de grote vallei waaraan Santiago del Teide ligt. Langs het pad groeien zowel amandelbomen als vijgenbomen. Als beginpunt van de wandeling hebben wij Ermita Del Santo Angel de la Guardia gekozen (aan de TF-375). We lopen ca. 150 meter terug langs de TF-375 (richting Arguayo) en gaan een rul, pad op. De eerste drie kilometers stijgen we ca. 180 meter. Dit is goed te doen ondanks het feit dat het pad in het begin met vrij grove stenen bedekt is. Het landschap is zacht glooiend en de Teide is (uiteraard) op de achtergrond zichtbaar.

De route is op sommige punten voorzien van borden waarop de route Chineyro – Santiago del Teide is aangegeven. Voor zover wij gebruik hebben gemaakt van deze route is deze nieuw’ aangelegd en goed bewegwijzerd. Een aangename verrassing! Onze route maakt een rondje Montaña de Bilma (1373 meter) en we komen uit bij Calvario de los Baldíos waar een gedenkmonument staat ter ere van Christus die, naar overlevering, hier de lavastroom uit de Chinyero heeft laten stoppen. Zo’n 900 meter lopen we op de verharde weg. We verlaten de verharde weg en dalen via ‘oude’ paden, met aan weerszijden de ‘bekende’ muurtjes, naar Valle de Arriba en komen uit op de Calle El Reventón. Op de T-kruising gaan we links.

Ook nu gaan we weer langs een ‘oud’ pad dat goed gemarkeerd is in het landschap en komen uit in het dorp Las Manchas. Maar voordat we het dorp Las Manchas binnenkomen, passeren we opnieuw een gedenksteen of monument waarop staat hoever de lava op 18 november 1908 gekomen is bij de uitbarsting van de Chinyero. Lopen door het dorp Las Manchas, via de Calle San Isidro Las Manchas en Calle Los Pinos en komen dan op een pad dat omhoog leidt naar de Ermita waar we ‘s-morgens vertrokken zijn. In het vroege voorjaar zijn de bloeiende amandelbomen een lust voor het oog.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ermita Del Santo Angel de la Guardia (TF-375), bij waypoint Ermita DSAdlG
Lengte:
9.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
270 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/11/2010
Verbindingen:

Las Manchas
Bus: TF-375, Ermita Del Santo, lijn 462, haltes 7577/7603.
Auto: TF-375 bij Ermita Del Santo Angel de la Guardia, waypoint Ermita DSAdlG