2.07 El Molledo RW1 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Interessante wandeling met fraaie vergezichten. Middelzwaar. Vertrekpunt is de kerk in El Molledo (waypoint El Molledo). Gaan eerst parallel met de route Risco Blanco (TF-65.1). Als we de Barranco El Molledo zijn overgestoken gaan we daarna linksaf en komen op de PR TF-65, richting Puerto Santiago. Daling van ca. 175 meter. Bij een rondwandeling hebben wij de voorkeur op het laagste punt te beginnen maar (helaas) niet altijd mogelijk.

Bij het ‘laagste’ punt beginnen we aan de stijging van in totaal ca. 300 meter. Behoorlijk pittig. Als we het zig-zag pad gehad hebben krijgen we – bij helder weer – fraai uitzicht op de Teno. Is een heel fraai gedeelte. Als we weer ‘in de buurt’ van El Molledo zijn passeren we een verlaten finca (aan de rechterkant). Bij de ‘wegwijzer’ borden komen we (weer) op de PR TF-65 die nu richting Santiago del Teide gaat.

Tot aan Santiago del Teide hebben we een breed pad. Als we bij de TF-82 aankomen, gaan we linksaf de weg op. Nadat we ca. 200 meter op de TF-82 hebben gelopen gaan we linksaf een bruggetje over en gaan naar boven (en weer terug), via de Camino de la Virgen de Lourdes, naar de Fuente de la Virgen. Aan de voeten van de veertien, twee meter hoge, kruisen zijn afbeeldingen gemaakt die de lijdensweg van Christus naar de kruisdood weergeven.
We lopen door naar de barbecueplaats waar – als het goed weer is – het heerlijk toeven is. Vanaf de barbecueplaats gaan we Santiago del Teide in, richting begraafplaats (cementerio).

Voor de kerk langs, de Calle La Placeta in die overgaat in de Camino Cementerio. Na de begraafplaats lopen we nog een klein stukje door en gaan dan rechtsaf een pad in, kruisen de weg Arguayo-Santiago del Teide (TF 375) en via een pad gaan we richting El Molledo. Op dat punt goed opletten omdat er nu een ‘talud’ is aangebracht maar het kost niet veel moeite naar het pad te gaan.
Hier is het (voorlopige) eindpunt van de TF-1. Er is een grote rotonde gemaakt. Of deze wandeling deels komt te vervallen als de autoweg verder doorgetrokken wordt tot Icod de los Vinos, ligt in de toekomst besloten.
Even voor het dorp El Molledo steken we de TF 82 over (waar ook een bushalte is) en zijn dan op ca. 200 meter afstand van het kerkje in El Molledo waar we vertrokken zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Molledo, bij de kerk, waypoint El Molledo
Lengte:
8.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en stapzekerheid.

Gewandeld:
20/02/2008
Verbindingen:

El Molledo TF-82
Bus: waypoint BusElMolledoTF82, lijnen 325, 460, 461 en 462, haltes 4688/4677.
Auto: TF-82 “afslag” El Molledo, in nabijheid waypoint El Molledo.