2.06 Tamaimo RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Bijzondere fraaie wandeling.
Enkele reis van Tamaimo naar Cruz de Misioneros is ca. 1.4 km. Een fluitje van een cent, zo dachten wij. Maar wij hebben ons behoorlijk misrekend. Als we de barranco hebben overgestoken begint een steile klim. Niet alleen steil maar ook het pad ligt er behoorlijk verfomfaaid bij. Als het echt een pad is van ‘Misioneros’ dan is het geen eerbetoon!

De ondergrond was redelijk nat. Wandelstokken zijn dan een ‘vereiste’ maar ook in normale omstandigheden zijn wandelstokken aan te bevelen. Wij hebben de wandeling naar het ‘kruis’ tweemaal gemaakt: de omstandigheden waren de 2e keer aanmerkelijk beter (droge ondergrond) en voor het lopen is dat veel aangenamer en veiliger! Hoe hoger we komen hoe mooier de uitzichten! Bij het kruis zelf kunnen we letterlijk rondkijken en zien we bergtoppen zoals de Risco Blanco en het gehele gebied daaromheen. Magnifiek. Het is de weg naar het kruis zeker waard en dat op zo’n korte afstand van Tamaimo. Een aanrader!

Onze rondwandeling is bewegwijzerd. Geen eenvoudig pad! De uitzichten op het Teno-gebied zijn, zoals gebruikelijk, indrukwekkend. Het is bijna niet voor te stellen dat wanneer we op de bergkam van Montaña de Guama komen het gebeurd is met de klimpartijen. Integendeel: vanaf dat punt beginnen we eerst langzaam maar later behoorlijk te zakken. Is zeker niet ‘ontspannend’!

Als we weer op de bewegwijzerde route Santiago del Teide – Puerto Santiago komen wacht ons nog een langzame klim maar het eindpunt is dan in zicht!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Tamaimo, bij de kerk, waypoint Tamaimo
Lengte:
5.6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
20/12/2010
Verbindingen:

Tamaimo
Bus: TF-82, waypoint BusTamaimoTF82, halte (Malpais) 7485/7486 (lijn 460).
Bus: TF-454, waypoint BusTamaimoTF454, halte (La Calzada) 7583/7600, lijnen 325 en 461/462
Auto: bij kerk, waypoint Tamaimo